U16: Tvåsiffrigt mot Västerås

Det blev en storseger hemma mot Västerås ikväll när man vann med hela 13-1. Max Grundel stod för en fin prestation när han noterades för fem poäng.

Brynäs tog tag i taktpinnen direkt för att visa vilka som bestämde. Det var också hemmalget som skulle spräcka målnollan först. 1-0 kom genom Max Grundel som fick en snygg passning av Melvin Yng som stod placerad till vänster om Västeråskassen. Dock skulle en kvittering komma mindre än en minut efter Brynäs ledningsmål. Västerås drog på sig en puck out och hemmalaget fick till ett fint spel i numerärt överläge, strax efter att Västerås blivit fulltaliga kunde Brynäs återta ledningen genom Rasmus Hemström som gjorde sitt första mål för kvällen. Innan tjugo spelade minuter skulle samme Hemström hinna utöka för Brynäs yterliggare när han sätter 3-1 med 31 sekunder kvar. Återigen blev han framspelad av Max Grundel.

Resultatet skulle skena iväg i den mittersta perioden. Redan efter 32 sekunder kunde kapten Edwin Färnstrand utöka till 4-1 när han tog sig in i offensiv zon på egen hand. Alexander Ljungkrantz hade bjudit publiken på många snygga dragningar och han skulle äntligen får näta när han gjorde Brynäs sjätte mål för kvällen. Han passade även fram till Anton Casselstål's 7-1. Melvin Yng skulle få sista ordet denna period när han gjorde 8-1 till de svartklädda.

Den tredje och sista perioden skulle mest bli en transportsträcka fram till slutsignalen och de tre poängen. Även den sista akten vann man med 5-0 och slutresultatet skrevs till hela 13-1 när man slog tabellsexan. Max Grundel stod för en fin prestation i kvällens match då han stod för fem poäng. Rasmus Hemström och Melvin Yng noterades för fyra poäng vardera.

Brynäs IF - VIK Västerås HK 13-1 (3-1, 5-0, 5-0)
Skott: 65-22 (22-6, 22-6, 21-10)
Utv: 4-10 (0-6, 0-2, 4-2)