TV-pucken: Max Grundel bakom seger mot Västmanland

Gästrikland tog en viktig seger mot Västmanland idag när man vann med 4-2. Max Grundel noterades för två mål.

Gästrikland inledde denna tidiga match med piggare ben än i gårdagens tillställning. Ändå var det Västmanland som skulle få med sig det första numerära överläget. De rödklädda spelade ett stabilt försvarspel och kunde till och med få till en kontring men Jesper Wallstedt i Västmanlands mål stod för en säker räddning. Man får ännu en chans till ett ledningsmål direkt efter men avslutet går över målburen och upp i skyddsnätet. Gästrikland hade fortsatt press med bland annant en stolpträff men det var ändå Västmanland som skulle hitta in i målprotokollet först. Gästrikland drog på sig ännu en utvisning och där kunde Västmanland ta ledningen med ett hårt skott från blålinjen med cirka sex minuter kvar av perioden. De jobbade sig in mera i matchen men Max Grundel ville annat. Han blev frispelad av William Eriksson i neutral zon och kunde gå själv mot Jesper Wallstedt och satte snyggt kvitteringsmålet till 1-1 med en och en halv minut kvar att spela.

Gästrikland skulle få chansen i numerärt öveläge i inledningen av den andra och sista perioden. Anton Casselstål var nära ett ledningsmål men lyckades inte få pucken runt Jesper Wallstedts högra benskydd. Istället var det förmiddagens tvåmålsskytt Max Grundel som lyckades överlista Jesper Wallstedt ännu en gång när han satte pucken högt bakom honom och det stod 2-1 till de rödklädda. Västmanland tar timeout i samband med målet och tempot går ner något i matchen efter det. Powerplayspelet stämde bra för de vitkolädda denna dag då de skickade in kvitteringen till 2-2 efter att Gästrikland åkt ut för en tripping. Gästrikland börjar slarva med spelet och det ser länge ut som att det är Västmanland som ska göra sitt tredje mål för dagen. Men när William Eriksson står för ännu en snygg passning så kan Alexander Ljungkrantz sätta 3-2 för Gästrikland när han sprätter upp pucken i nättaket. Det hinner inte gå länge innan kapten Edwin Färnstrand skickar iväg en ganska lös puck från blå som går förbi Jesper Wallstedt och det står 4-2 på tavlan. Västmanland tar ut målvakten i slutminuten men Gästrikland håller undan och kan ta en mycket viktig seger i jakten på en kvartsfinalplats! Ny match väntar ikväll klockan 18.00 mot Göteborg.

Gästrikland - Västmanland 4-2 (1-1, 3-1)
Skott: 21-21 (14-9, 7-12)
Utv: 8-6 (6-2, 2-4)