J20: Brynäs vände och vann mot Mora

J20 vände och vann bortamatchen mot Mora efter att ha hamnat i ett 2–0-underläge tidigt i den första perioden. Adam Hirsch blev matchvinnare när han gjorde avgörande 3–4 i boxplay och Adam Boqvist blev tvåmålsskytt i matchen.

Brynäs fick ett par dagars vila efter bortahelgen i Norr- och Västerbotten men på onsdagskvällen var det återigen dags när Mora stod för motståndet – igen på bortaplan. Men där fick man en tuff start på matchen när hemmalaget tog ledningen redan efter 52 sekunder. De rödklädda utökade sedan till 2–0 bara några minuter senare och när den första perioden hade blivit 11.57 gammal tvingades Brynäs till en timeout.

Efter det kom man igång en aning och Oliver Nordberg reducerade sedan till 2–1 med knappt fem minuter kvar att spela av perioden. Bortalaget pratade sedan ihop sig rejält under pausvilan och bara 53 sekunder in på mittenakten så kunde Adam Boqvist kvittera till 2–2, framspelad av storebror Jesper.

Mora tog dock ledningen ännu en gång och Brynäs fick jaga på nytt när den tredje perioden drog igång. Där hann det dock bara gå tre minuter innan de båda tidigare målskyttarna, Nordberg och Boqvist, samarbetade fram till kvitteringsmålet 3–3.

Några minuter senare drog gästerna på sig en utvisning för för många spelare på banan och Mora fick ett kanonläge att på nytt ta ledningen i matchen. Men istället för det så kunde Alexander Bjurström hitta lagkapten Adam Hirsch, som i ett friläge satte 3–4, och Brynäs hade därmed ledningen för första gången i matchen.

När tiden sedan tickade iväg alldeles för fort, från hemmalagets synvinkel, så tog Mora en timeout och strax därefter plockade man också ut målvakten i båset. Men Brynäs jobbade på bra i defensiven och Samuel Ersson svarade för fina räddningar när man tog med sig alla tre poäng från Jalas Arena.

Mora IK – Brynäs IF 3–4 (2–1, 1–1, 0–2)
Skott: 36–38 (12–14, 15–11, 9–13)
Utv: 8–8 (4–0, 0–2, 4–6)