J20: En poäng mot Skellefteå

J20 tog en poäng i mötet med Skellefteå på söndagen. Adam Hirsch och Tim Henriksson stod för de två målen när man föll med 3–2 i B-hallen.

SuperElit Norras sista match stod på schemat på söndagsförmiddagen när matchen mellan Brynäs och Skellefteå drog igång 11.00 i Galverinkens B-hall. Brynäs, som redan är klara för topp 10, inledde trevande och det var lite hawaiihockey över hela den första perioden.

Men hemmalaget skulle trots det peta in en puck innan pausvilan. Lagkapten Adam Hirsch var sist på pucken när den på ett märkligt vis studsade via en Skellefteåback in bakom gästernas målvakt och 1–0 var ett faktum när man hade spelat 18.46.

Bortalaget kom dock tillbaka in i matchen och när Brynäs drog på sig alldeles för många utvisningar i inledningen av den andra perioden kom också kvitteringen till 1–1 i spel fem-mot-tre. Skellefteå tog sedan över ledningen i matchen i mittenaktens sista minut och hemmalaget fick jaga när den tredje perioden drog igång.

Efter att det sedan gått trögt med spelet en stund så fick även Brynäs en chans i numeärt överläge. Där spelade man runt pucken en stund innan Jesper Boqvist fint spelade upp till Tim Henriksson, som dundrade in kvitteringen till 2–2. Matchen fick därefter tas till förlängning och när Brynäs då precis blivit fulltaliga från sin utvisning så avgjorde Skellefteå matchen efter ett lågt skott på Samuel Ersson.

Brynäs har därmed spelat klart den norra serien och nu väntar topp 10 efter jul och nyår.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 2–3 (1–0, 0–2, 1–0, 0–1)
Skott: 18–33 (8–7, 5–18, 5–6, 0–2)
Utv: 8–6 (0–2, 6–2, 2–2, 0–0)