J20: Brynäs nollade Mora

J20 nollade gästande Mora i träningsmatchen på onsdagskvällen. 2–0 skrevs resultatet till efter att både Albin Kedbrant och Oliver Nordberg nätat i den andra perioden samtidigt som Johannes Persson höll nollan.

Efter ett par krokiga träningsmatcher efter storsegern mot Timrå var det åter dags för J20 att ladda batterierna och ta sig an Mora i Gavlerinken, och det blev en rätt händelselös historia, i alla fall i den första perioden.
Där spelade nämligen lagen lika, 0–0, och man drog inte på sig en enda utvisning från något håll.

Det skulle dock bli mer fart i mittenakten – den period som var händelserikast i hela matchen – och det var Brynäs som stod för det mesta av underhållningen på isen. Man drog även igång rätt snabbt och med fart i spelet, så när det bara hade gått 2.07 av den andra perioden så pricksköt Albin Kedbrant in 1–0-målet efter en fin passning från backen Adam Boqvist.

Matchen gick därefter i Brynäs tecken och man pressade på framåt mot gästernas målvakt. Men han visade sig vara ganska så svårövervinnerlig denna onsdagskväll och han motade skott efter skott från de svartklädda. Men till slut gick det inte att hålla emot längre. När Brynäs rullade runt i powerplay kunde Oliver Nordberg till slut snappa upp returen från Marcus Westfälts skott och 2–0 var därmed ett faktum, med 22 sekunder kvar av perioden.

– Det är skönt att få sätta de där enkla puckarna ibland också, de där som kommer på retur och med öppen bur, även om det inte är de svåraste målen man gör, säger Oliver Nordberg.

Tempot gick sedan ner en aning i den tredje perioden och trots att Mora fick spela powerplay tre gånger samt att man plockade målvakten i slutet så mäktade man bara med fem skott på hela perioden mot Johannes Persson. Brynäs fick till sju stycken, men inga fler mål föll i matchen och Persson fick därmed hålla nollan som underårig i J20.

– Vi spelar bra och vi höjer oss rejält från matchen mot Skellefteå i måndags. Vi missar väl en del chanser men vi vinner ändå med 2–0, så det känns bra. Det är godkänt, sammanfattar Oliver Nordberg.

– Alla jobbar mycket bättre än i måndags och vi håller ihop oss mer idag. Persson kommer upp bra i målet också och det känns stabilt att ha honom i målet nu när Samuel Ersson var borta.

Brynäs IF – Mora IK 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)
Skott: 37–21 (11–9, 19–7, 7–5)
Utv: 8–6 (0–0, 2–6, 6–0)

1–0 (22.07) Albin Kedbrant (Adam Boqvist)
2–0 (39.38) Oliver Nordberg (Marcus Westfält, Adam Boqvist) PP1