J20: Förlust mot Timrå

Det blev inga poäng alls i bortaturnén för J20. På söndagen var Timrå det starkare laget och vann matchen med 6–3 efter två mål i tom kasse.

Gabriel Seger gjorde två av målen mot Timrå

Till skillnad från de två matcherna mot MODO fick Brynäs en hyfsat bra start på söndagens möte med Timrå. Innan man ens hade spelat två minuter stod Gabriel Seger fri framför målburen och kunde stöta in 0–1 efter fint förarbete av William Alftberg. Och trots att Timrå kvitterade några minuter senare tog Brynäs tillbaka ledningen genom Niklas Lindberg när man spelade powerplay.

Men efter att Timrå tog en timeout i periodens andra halva blixtrade det till rejält hos hemmalaget. Man började med en kvittering till 2–2 och sedan drog man iväg till 4–2 innan perioden var färdigspelad. Detta ryck gjorde att Brynäs skiftade målvakter inför den andra perioden och in för Oliver Dackell kom istället Samuel Ersson.

Detta byte såg ut att väcka Brynäs en hel del och när Ersson svarade för ett par viktiga räddningar fick man också tillbaka självförtroendet i laget. Gabriel Seger reducerade till 4–3 med periodens enda mål och stod som tvåmålsskytt efter 40 minuter.

I den tredje perioden jagade man sedan efter en kvittering till 4–4, men när man inte fick någon utdelning alls framåt fick man till slut plocka ut Samuel Ersson i båset och satsa på en extra utespelare. Då gjorde dock Timrå både ett och två mål i den tomma kassen och hemmalaget gick till slut segrande ur striden med 6–3.

Timrå IK – Brynäs IF 6–3 (4–2, 0–1, 2–0)
Skott: 26–36 (8–13, 9–10, 9–13)
Utv: 29–8 (25–4, 2–0, 2–4)