J20: Målkalas i tredje perioden

J20 vann även den andra av helgens två matcher mot Luleå och har nu vunnit alla tre möten mot norrbottningarna denna säsong. 1-5 blev slutresultatet sedan fem olika målskyttar nätat för Brynäs.

Efter gårdagens seger mot Luleå i Coop Norrbotten Arena var det ett taggat Brynäs som ställdes mot samma lag i B-hallen under lördagen och man fick en kanonstart på matchen. Efter bara 17 sekunder utvisades Luleå för slashing och Brynäs fick visa upp varför man leder powerplayligan i SuperElit Norra. Efter knappa minutens spel i numerärt överläge skickade Max Pålholm in ledningspucken på pass av Hampus Eriksson och man kopplade grepp direkt.

Den andra perioden blev därefter aningen seg och det enda som noterades i protokollet var två utvisningar samt en timeout från hemmalaget och resten av målen skulle istället komma i avslutningen.

Bägge lagen drog på sig utvisningar i början på den tredje perioden och när Brynäs satt utvisade för holding så kunde Luleås Casper Andersson kvittera till 1-1, detta efter åtta minuters spel. Det sket dock Brynäs fullkomligt i och efter halva perioden hade spelats varvade man verkligen upp. Fredrik Blom, Martin Naenfeldt, Christian Rudolphi och Pontus Edman kunde alla näta inom loppet av fem minuter och Luleå hamnade verkligen på hälarna. Hemmalaget tog också en timeout efter det femte målet, men Brynäsförsvaret och Oliver Dackell i kassen kunde stänga igen resten av matchen och man gick segrande ur mötet med 5-1.

Luleå HF - Brynäs IF 1-5 (0-1, 0-0, 1-4)
Skott: 20-26 (5-9, 9-11, 6-6)
Utv: 8-6 (2-2, 4-0, 2-4)