J18: Straffseger mot Luleå

J18 besegrade Luleå på straffar under lördagen. Jesper Boqvist satte pucken i mål och Oliver Dackell höll nollan i straffläggningen.

I lördagens match mot Luleå spelade J18 en av sina bättre förstaperioder i Allsvenskan. Men just den perioden gick mållös, sedan bägge lagens målvakter spelat stabilt i kassen, och det var inte förrän i den andra perioden som det började spräckas nollor. Då var det Luleå som slog till först, då Oliver Dackell fick se sig besegrad till 1-0.

Men Brynäs gav inte upp i första taget, och efter några minuters fortsatt bra spel kom det också en kvittering i slutet av den andra perioden. Axel Nordlinder tryckte då in pucken i mål, i powerplay, assisterad av David Deutsch och Erik Broman.

Brynäs fortsatte på den inslagna vägen och i den tredje perioden fixade Oliver Henriksson fram ett ledningsmål för laget, detta efter sex spelade minuter. Men det skulle bli dramatiskt ändå i Coop Norrbotten Arena. När Luleå åkte på två + två minuters utvisning i slutet av den tredje perioden kändes det som att Brynäs skulle ta hem matchen, men istället fick Luleå till en kontring och kunde kvittera med 1.34 kvar att spela.

Matchen gick därefter genom en mållös förlängning, och fick avgöras på straffar. Där räddade Oliver Dackell alla skott han fick mot sig, medan Jesper Boqvist satte sin puck i nät, och Brynäs tog med sig två poäng från Norrbotten.

– Vi gör en bra match både offensivt och defensivt, säger Jesper Boqvist. För egen del så var straffen bra, men annars kändes det lite så där under matchen.

Oliver Dackell räddade 23 av 25 skott och hade en räddningsprocent på 92%.