J18: Edman och Ersson visade vägen mot Skellefteå

J18 gjorde precis som J20 och nollade Skellefteå i måndagens träningsmatch. Pontus Edman stod för två mål och Samuel Ersson höll nollan i segermatchen.

Med en stark seger mot MODO i ryggen tog J18 emot Skellefteå i B-hallen på måndagseftermiddagen, och det syntes att självförtroendet fanns med hos spelarna under matchen. 11.20 in på den första perioden skulle det också smälla från hemmalaget. Adam Boqvist serverade Pontus Edman med en bra passning, och Edman kunde pricka in 1-0 bakom Skellefteåmålvakten.

Pontus Edman FOTO: Nathalie Andersson

Brynäs fortsatte att pressa på i den andra perioden och efter åtta minuter kunde Linus Udd Hellgren spela fram Albin Kedbrant, som utökade ledningen till 2-0. Därefter gick det tio minuter utan att någonting hamnade i matchprotokollet, och med 1.15 kvar av perioden kunde Edman göra sitt andra mål för matchen fram till 3-0.

Albin Kedbrant FOTO: Elin Granebrandt

I den tredje perioden pressade därefter Skellefteå på framåt och avlossade 15 skott mot Samuel Ersson, medan Brynäs endast kunde mäkta med fyra framåt. Men det struntade Ersson fullständigt i när han spikade igen, och Pontus Edmans 3-0 blev det sista målet som föll i matchen.

– Vi gör en bra laginsats, säger Pontus Edman. Och vi blir bättre för varje match som går, tycker jag. Det känns bra i laget och det känns som att vi kan gå långt den här säsongen.

Brynäs IF - Skellefteå AIK 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Skott: 18-30 (6-8, 8-7, 4-15)
Utv: 10-0 (0-0, 4-0, 6-0)

1-0 (11.20) Pontus Edman (Adam Boqvist)
2-0 (28.22) Albin Kedbrant (Linus Udd Hellgren)
3-0 (38.22) Pontus Edman (Samuel Asklöf, David Ojamäe)