J18: Henrikssons hattrick gav guld

Brynäs försvarade sitt guld från förra året i finalen mot Leksand i FM Mattsson cup där man vann med 3-4 efter hela 3 mål av Oliver Henriksson.

Man inledde gruppspelet mot IFK Täby HC där man tog en säker seger med 6-0 efter att Jesper Boqvist hittat nätet två gånger. Under lördagen spelade man hela tre matcher med varierande resultat. Brynäs vann den första matchen mot HC Pirati Chomutov med betryggande 3-10 där Jesper Boqvist återigen stod för två mål men även Marcus Ersson noterade två gånger i målprotokollet. På eftermiddagen ställdes man mot Leksand som skulle bli en riktigt målsnål tillställning, den slutade endast 1-1. Kapten Erik Broman var ensam målskytt för Gävlelaget. Det sista motståndet bjöd IF Troja/Ljungby på där 2-4 skrev som slutresultat efter två spelade perioder då Casper Evertsson och Oliver Nordberg hittat nätet bakom Trojas målvakt. Det var alltså den första förlusten för J18 i cupen.

Under söndagen spelade man två matcher mot HC Karlovy Vary och Mora IK. Den förstnämnda blev även den en jämn tillställning som slutade 2-2 men mot Mora vann med med 1-2 vilket kvalificerade Brynäs för semifinalen som skulle spelas på måndag förmiddag. Målskyttar för dagen var Linus Ölund, Lucas Carlsson, Oliver Henriksson och Samuel Asklöf.

Måljubel

Den sista speldagen i FM Mattsson Cup var idag, tisdag, då de två semifinalerna spelades och även bronsmatch och finalen. Leksand slog Mora i sin semifinal med 5-1 och Brynäs vann sin mot IF Troja/Ljungby med hela 0-5 efter att hela fem olika spelare noterats i målprotokollet och därmed tog man sig till final för att få försvara sitt guld från förra året.
Finalen skulle visa sig bli en svängig historia. Leksand tog ledningen efter endast 24 sekunder men Brynäs kvitterade därefter två gånger om till både 1-1 och 2-2 genom Oliver Henriksson, som där gjorde sitt första mål för matchen, och Lucas Hedlund. Brynäs la en högre växel i början av andra perioden och Oliver Henriksson stänkte dit både 2-3 och 2-4 och fullbordade därmed sitt hattrick. Leksand skulle dock komma att reducera till 3-4 med cirka 9 minuter kvar att spela med närmare än så kom man inte Brynäs som därmed kunde ta hem FM Mattsson Cup och guldet hem till Gävle.

Leksands IF - Brynäs IF 3-4 (2-2, 1-2)
Skott; 12-28 (7-16, 5-12)
Utv: 4-2 (4-2, 0-0)