J20: Kvitterat i matchserien

Matchserien mellan Djurgården och Brynäs lever i allra högsta grad efter fredagens möte i Stockholm. Brynäs vände matchen helt och hållet genom en utmärkt tredjeperiod och kunde ta med sig en seger med 4–2 när det nu blir en avgörande match på lördagen, även det i Stockholm.

Efter förlusten i Gavlerinken i onsdags var det vinna eller försvinna som gällde när Brynäs tog sig till Stockholm på fredagen. Där började det på ett liknande sätt som i onsdagsmatchen, men denna gång var det Djurgården som var först in i målprotokollet när man gjorde 1–0 i powerplay mitt i den första perioden. Det var sedan fortsatt grinigt mellan lagen efter det och man turades om att sitta i utvisningsbåset, för bland annat roughing. När Brynäs så fick sitt andra powerplay i matchen mot slutet av den första perioden så kunde Albin Kedbrant kvittera till 1–1 med en ynka sekund kvar att spela.

Men stockholmarna skulle återta ledningen i matchen, detta när den andra perioden blott blivit två minuter gammal, och Brynäs fick åter försöka jaga ikapp i den kyliga ishallen på Mälarhöjden.

Detta gjorde man också, och med bravur. Sebastian Sundlöv såg till att matchen blev kvitterad när klockan stod på 4.41 i den tredje perioden och efter det var det som att laget fick rejält med luft under vingarna.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid drog också Djurgården på sig en utvisning för tripping och Brynäs tog timeout för att snacka igenom powerplayet som kunde bli avgörande för matchen. Det visade sig också ha varit en bra timeout för knappa minuten in på powerplayet skickade Simon Appelquist in 2–3 och gästerna hade då ledningen för första gången.

Denna ledning släppte man heller inte ifrån sig och när Djurgården tog ut målvakten i slutet kunde Victor Barrögård sätta 2–4 i den tomma kassen. Matchserien är nu kvitterad och kommer att avgöras på lördagen.

Djurgårdens IF – Brynäs IF 2–4 (1–1, 1–0, 0–3)
Skott: 21–40 (6–14, 10–13, 5–13)
Utv: 39–31 (8–6, 22–20, 4–0)