J20: Djurgården slog ut Brynäs

I en tuff match som reflekterar hela åttondelsserien mellan Djurgården och Brynäs så var det de hemmaspelande stockholmarna som var vassast denna gång. Den avgörande matchen slutade 2–1 och Brynäs är dessvärre utslagna ur slutspelet.

Efter fredagens härliga kvittering i matchserien blev det en avgörande match mellan Djurgården och Brynäs i J20-slutspelet. Den tredje matchen tog även den plats i Mälarhöjdens Ishall i Stockholm och precis som på fredagskvällen så var det hemmalaget som tog ledningen, skillnaden var att denna gång var det i boxplay som matchens första mål kom.

Det var även ett tillbakapressat Brynäs i lördagens match och Djurgården sköt hela 17 skott på mål i den första perioden, mycket tack vare att Brynäs satt i utvisningsbåset i sex minuter. Utvisningar fortsatte också att drabba Brynäs i den andra perioden, men under de 20 minuterna kunde inget av lagen få någon puck i mål och 1–0 stod sig till tredje.

Men trots att Brynäs tog sig in i matchen och avlossade mer och mer skott så hade man svårt att överlista Oscar Walldén denna gång, och när hemmalaget också gjorde 2–0 så kändes det kört för gästerna. Då klev dock Abbe Broberg fram och gjorde 2–1, vilket gav Brynäs mer energi, men man hade inte riktigt turen med sig i denna match.

2–1 blev just resultatet i den avgörande matchen och Brynäs blev dessvärre utslagna ur slutspelet i åttondelen efter en tuff matchserie mot Djurgården.

Djurgårdens IF – Brynäs IF 2–1 (0–1, 0–0,)
Skott: 39–28 (17–4, 8–15, 14–9)
Utv: 8–10 (2–6, 6–4, 0–0)