U16: Ny seger mot Färjestad

U16 inledde året på bästa möjliga sätt när man ställdes mot Färjestad på bortaplan i Karlstad på lördagen. I före detta Kobbs Arena, som nu heter Löfbergs Ice Arena, vann bortalaget med 5–3 sedan underårige forwarden Anton Ohlsson passat på att göra hattrick.

Anton Ohlsson, till vänster, gjorde hattrick borta mot Färjestad.

Efter nästan en månads ledighet var det åter dags för match igen för U16 när lördagen kom. Tidigt på morgonen fick man kliva upp för bortamatch mot Färjestad, och 13.15 släpptes pucken nere i Karlstad. Där fick Brynäs en smakstart och redan efter 2.37 kunde lagkapten Felix Söderblom sätta 0–1-pucken på hemmalagets målvkat Joel Pettersson. När Anton Ohlsson sedan utökade till 0–2 bara några minuter senare så kändes det lika lekande lätt som i tidigare möten lagen emellan.

Men Färjestad var mer på tårna denna gång och på knappt en minut hade man kommit ikapp till 2–2, efter bland annat ett mål i powerplay. Detta gick dock inte gästerna med på och tidigare målskytten Anton Ohlsson passade på att göra ett äkta hattrick i den första perioden, när han även gjorde 2–3 och 2–4 innan tiden runnit ut.

Hemmalaget skiftade då målvakter inför den andra perioden och in kom Albin Gustafsson istället för Joel Pettersson. Detta väckte laget en aning och man kröp upp till 3–4 med mittenaktens enda mål. Men det var aldrig oroligt i Brynäslägret denna dag och sju minuter in på den tredje perioden kunde backen Edvin Larsson fastställa det som skulle bli slutresultatet när han satte 3–5 på pass av Joel Holmli.

Färjestad försökte sedan komma tillbaka hela matchtiden ut, men Brynäs kunde alltså hålla ifrån och tog tre sköna poäng i återstarten av U16 Elit Västra.

Färjestad BK – Brynäs IF 3–5 (2–4, 1–0, 0–1)
Skott: 24–31 (10–15, 9–7, 5–9)
Utv: 4–2 (0–2, 2–0, 2–0)