J20: Suddenseger mot Skellefteå

I Fortsättningsseriens andra match tog Brynäs emot Skellefteå i Gavlerinken Arena. Där blev det högdramatiskt och med 5–5 efter full tid fick man ta till sudden death för att skilja lagen åt. I övertidsperioden var Brynäs vassast och man fick med sig två poäng efter mål av Sebastian Sundlöv.

Det var hett och revanschsuget från hemmalaget när Skellefteå kom på besök till Gavlerinken på söndagsförmiddagen. Efter lördagens nederlag mot Timrå försökte man ladda om direkt och man skapade en hel del målchanser mot västerbottningarna i den första perioden. Men trots alla chanser så var det de vitklädda som var först in i målprotokollet, sedan en puck från backplats slunkit in bakom Tobias Forsgren i hemmakassen.

Brynäs hängde dock inte med huvudena för det och det hann faktiskt inte ens gå en minut innan man var tillbaka i matchen igen. För att vara exakt så var det bara 51 sekunder som hann passera innan Adrian Elefalk snappade upp en retur och skickade in kvitteringen på gästernas målvakt.

1–1 var också ställningen efter den första perioden, trots att Brynäs var överlägsna i skottstatistiken med 14–7. Hemmalaget fortsatte att spela bra i inledningen på den andra perioden och efter bara 59 sekunder kunde man ta över ledningen med 2–1 sedan ett skott från Albin Kedbrant hittat nätet via Adrian Elefalks klubba. Efter att Brynäs sedan haft en smärre lekstuga mot sina gäster, där man utökade till 3–1 i boxplay genom Gabriel Deutsch och sedan satte 4–1 genom Oskar Kvist, tvingades Skellefteå till en timeout i Gavlerinken.

Efter timeouten ryckte bortalaget upp sig och påbörjade sin upphämtning. 4–2 satte man med fem minuter kvar av den andra perioden och man hade mycket energi med sig in i den tredje. Där verkade Brynäs dessutom tappa lite av sitt eget spel och helt plötsligt hade det blivit både 4–3 och 4–4 inom loppet av en och en halv minut. Då tog även Brynäs timeout, men istället för att rycka upp sig så verkade man bli nervösa med tanke på hur det sett ut på lördagen mot Timrå.

Detta utnyttjade också gästerna och strax efter att de vitklädda klarat av ett boxplay så satte man också 4–5 med knappt fyra minuter kvar av ordinarie matchtid. Men glädjen blev kortvarig för Skellefteå, för bara tolv sekunder hann passera innan Gabriel Deutsch satte den åh-så-viktiga kvitteringen till 5–5.

Målet tog matchen till sudden death och där kunde Brynäs ta med sig två poäng efter att Sebastian Sundlöv avgjort på pass av Viktor Persson.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 6–5 (1–1, 3–1, 1–3, 1–0)
Skott: 38–31 (14–7, 17–11, 5–13, 2–0)
Utv: 16–10 (0–2, 4–2, 12–6, 0–0)