J20: Full pott på hemmaplan

J20 klättrar några snäpp i tabellen efter en sexpoängshelg på hemmaplan. På söndagen kom den andra raka segern efter att Södertälje besegrats med 3–2 i Gavlerinken.

Stärkta efter lördagens vändning mot Karlskrona klev Brynäs in för söndagens match mot Södertälje i Gavlerinken. Där startade Brynäs starkt och efter fem minuters spel kunde man sätta matchens första mål – när man spelade boxplay. Gabriel Deutsch var då vass i avslutet och 1–0 var ett faktum efter framspelning från Lucas Gustavsson och Linus Udd-Hellgren.

När Samuel Solem utökade ledningen till 2–0 knappt två minuter senare så tog gästande Södertälje en tidig timeout för att komma tillbaka in i matchen. Men även om det kanske hjälpte i några minuter så kunde bortalaget inte stå emot när Simon Appelquist skickade in 3–0 med 5.41 kvar av den första perioden.

Södertälje tog över spelet en aning i den andra perioden och mot slutet av densamma kom det en reducering till 3–1 efter att gästerna haft övertaget i skottstatistiken. Brynäs var dock pigga på rören denna söndag och man lyckades hålla sin ledning intakt.

Gästerna reducerade förvisso ännu en gång när det var två minuter kvar av matchen, men närmare än så kom de vitklädda inte. Brynäs höll pucken bra och gav aldrig riktigt bortalaget chansen att plocka ut målvakten. När de väl fick chansen återstod det endast 15 sekunder och Brynäs kunde hålla sin ledning matchtiden ut för tre viktiga poäng i SuperElit Fortsättning.

Brynäs IF – Södertälje SK 3–2 (3–0, 0–1, 0–1)
Skott: 26–37 (11–9, 9–15, 6–13)
Utv: 8–8 (2–2, 4–2, 2–4)