J20: Förlust mot Timrå

Det blev värsta tänkbara start för J20 när man startade upp SuperElit Fortsättning på lördagen. Mot Timrå förlorade man med 8–4 efter att ha släppt in mål i powerplay, boxplay och i tom kasse.

Lördagen betydde matchdag igen för J20 och man tog då emot Timrå i Gavlerinken för 2019:s första match. I SuperElit Fortsättning dundrade lagen igång redan från start och i ett högt tempo tog man sig an mötet. Detta visade sig också tidigt, i form av ett mål, då Simon Appelquist skickade in 1–0 på gästernas målvakt Linus Marcko.

Men Timrå var med på noterna och bara några minuter senare kom kvitteringen från Samuel Eriksson. Så fortsatte man sedan mellan lagen och efter att Gabriel Deutsch återgivit Brynäs ledningen genom sitt 2–1-mål så kunde gästernas Pontus Englund kvittera fyra minuter senare.

Adrian Elefalk satte sedan dit 3–2 och det satte punkt för den första perioden, där skotten slutade 10–12. Men sedan gick det utför för hemmalaget och inom loppet av 30 sekunder i den andra perioden hade Timrå både kvitterat och tagit över ledningen i matchen, då det helt plötsligt stod 3–4 istället för 3–2.

Detta resultat stod sig också perioden ut och det var ett Brynäs som fick kämpa rejält i början av den tredje perioden. Där hade man dock turen på sin sida och efter bara 1.34 kunde Pontus Andersson göra 4–4 på pass av Oskar Kvist.

Men sedan blev det så där jobbigt för Brynäs igen. I boxplay kunde Timrå sätta 4–5 på Viktor Sohlborg och matchen började då rinna ur hemmalagets händer. 4–6, 4–7 och 4–8 hann också ramla in innan matchtiden rann ut och det blev en tung förlust i årets första match för Brynäs.

Laget får nu ladda om inför söndagens hemmamatch mot Skellefteå, som börjar 11.00.

Brynäs IF – Timrå IK 4–8 (3–2, 0–2, 1–4)
Skott: 31–31 (10–12, 7–9, 14–10)
Utv: 6–8 (2–2, 0–2, 4–4)