J18: Två poäng mot Leksand efter Dahlströms projektil: "Ruggigt skönt"

Efter en tight och jämn kamp över 60 minuter fick Leksand och Brynäs dela på poängen i Tegera Arena. 1–1 efter full tid blev 2–1 till Brynäs efter att forwarden Adam Dahlström avgjort med 59 sekunder kvar på övertidsperioden. 
 
 
Det var aningen tillknäppt när Brynäs kom till Tegera Arena i Leksand på torsdagseftermiddagen. I en match som fick börja 17 var det hemmalaget som var vassast och sköt mest på mål, men gästande Brynäs var ändå först in i målprotokollet. Detta när Jesper Eriksson hittade rätt i ett powerplay mitt i perioden. 
 
15–4 i skott till trots så var det alltså bortalaget som hade kommandot inför mittenakten. Men där hade man svårare att stå emot och när man åkte på en utvisning efter bara 16 sekunder så kom kvitteringen från förre Brynässpelaren Hampus Engman. 
 
Den tredje perioden blev sedan väldigt spännande då minsta lilla misstag skulle kunna fälla laget. Men trots att Brynäs spelade fyra minuter totalt i powerplay i perioden så blev det inga mål alls från något av de två lagen. 
 
Man fick då snällt dela på poängen och en övertidsperiod drog igång. Där gick det dock bara tre sekunder innan Brynäs fick sätta sig i utvisningsbåset för en slashing och Leksand fick ett gyllene läge att avgöra. 
 
– Egentligen tycker jag nog att den utvisningen var lite billig med tanke på att han har släppt mycket under hela matchen, men när de tar timeout så snackar vi bara om hur vi skulle hålla vårt boxplay och hålla fokus på det, säger Adam Dahlström. 
 
Brynäs klarade också av utvisningen och precis efteråt drog Leksand på sig en tvåa för hakning och det var istället gästerna som fick chansen i fyra-mot-tre. 
 
Där höll Leksand på att klara av sitt boxplay men med fyra sekunder kvar av utvisningen klev Adam Dahlström fram och avgjorde matchen till Brynäs fördel. 
 
– Jag får pucken av Edde där, kommer i en ganska bra båge och försökte få pucken på mål och så går den in. Vi kände väl att det var dags att hänga den där i powerplay, kommenterar Dahlström. 
 
Ser du var den går in? 
– Jag tror att det är i gubbhörnet. 33 centimeter över benskyddet för att vara exakt. 
 
Hur sammanfattar du matchen? 
– Det är en tuff match där de checkar hårt och jobbar hårt men jag tycker att vi håller dem på utsidan hela matchen och vi hittar ett sätt att vinna. Det känns som att vi styr matchen en del och så tar vi hem den till slut. Det är så klart ruggigt skönt att vinna mot just Leksand. 
 
 
 
Leksands IF – Brynäs IF 1–2 (0–1, 1–0, 0–0, 0–1)
Skott: 43–21 (15–4, 15–9, 5–7, 8–1)
Utv: 33–10 (2–2, 0–6, 4–0, 27–2)
 
0–1 (11.21) Jesper Eriksson (Axel Westlund, Oskar Kvist) PP1
1–1 (21.59) Hampus Engman (Emil Rangedal, Wille Bärehag) PP1
1–2 (64.01) Adam Dahlström (Edwin Färnstrand, Arvid Pålebo) PP1
#1 - - Anonym:

Sååå välförtjänt seger 👏