J18: Seger mot Björklöven: "Riktigt skönt"

J18 fixade tre sköna poäng hemma mot Björklöven på söndagen. 3–1 blev slutresultatet efter att Tim Alverhag, Adam Dahlström och Rasmus Hemström satt var sin kasse.

13.00 på söndagseftermiddagen var det åter dags för J18 att inta isen i Gavlerinken, denna gång med Björklöven som motståndare. Där fick man en bättre start än mot MODO och redan efter 4.42 hade Tim Alverhag skickat pucken i nät på pass av Adam Dahlström.

Detta resultat stod sig också perioden ut och det var Brynäs som hade övertaget i matchen. Men trots att man även fortsatte att ha ett övertag i den andra perioden så kom Björklöven tillbaka och på en kontring satt 1–1 bakom målvakten för dagen, Adam Matsson.

Knappt fyra minuter efter kvitteringen åkte sedan Brynäs ut för en hakning och gästerna fick ett gyllene läge att för första gången ta ledningen i matchen. Men icke, sa Brynäs, och i det numerära underläget kunde backen Isac Sjögren starta ett anfall som de två snabbskrinnarna Adam Dahlström och Alexander Ljungkrantz utnyttjade perfekt.

Ljungkrantz använde då sin fina skridskoåkning när han tryckte sig in mot kassen och med en suverän passning serverade han Adam Dahlström som satte 2–1 i boxplay när klockan stod på 10.43. Laget klarade dessutom av utvisningen och man hade just 2–1 efter två perioders spel.

Det blev sedan lite fram och tillbaka i den tredje perioden och inget av lagen lyckades få några särskilt vassa avslut mot målen. Men när klockan tickade upp mot 13 spelade minuter så påbörjade Brynäs ett anfall som skulle mynna ut väl. Backen Edwin Färnstrand avlossade nämligen ett skott mot mål och med en styrning kunde Rasmus Hemström göra 3–1 med sex och en halv minut kvar att spela.

– Det var grymt skönt att se den gå in, verkligen. Det har gått bra för mig nu på senaste, säger Hemström.

Björklöven tvingades då plocka ut målvakten i båset i slutminuterna, men inga fler mål föll och Brynäs tog tre poäng.

– Vi slarvar inte lika mycket idag som vi gjorde igår och det är nog det som gör att vi vinner i dagens match, sammanfattar Rasmus Hemström.

– Det är riktigt skönt att vi får tre poäng idag, för vi har spelat bra i flera matcher nu där vi inte fått så mycket poäng, så det är grymt att få utdelning idag.

Brynäs IF – IF Björklöven 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
Skott: 29–21 (10–8, 10–8, 9–5)
Utv: 8–6 (2–6, 4–0, 2–0)