J18: Målsnålt när Brynäs tog tre poäng i Dalarna

J18 inledde Allsvenskan på bästa sätt när man ställdes mot Mora på bortaplan. Efter ett par nederlag i J18 Elit Västra mot dalmasarna tog man en skön revansch efter uddamålssegern 1–0. Enda målskytt var Max Grundel och målvakten Albin Mörck fick hålla nollan när han motade alla 22 skott.

Efter ett längre uppehåll för jul- och nyårsfirande var det dags att sparka igång J18 Allsvenskan Norra på söndagen och för Brynäs del innebar det bortamatch mot Mora, som placerade sig på en andraplats i Elit Västra under hösten. Där blev det tillknäppt en längre stund och den första perioden gick mållös trots att hemmalaget vann skottstatistiken med överlägsna 12–3.

Nej, Brynäs var inte så värst på hugget vad det gällde skott i matchen, men vad betydde det när man ändå hittade nätmaskorna? I den andra perioden kunde Max Grundel skicka in 0–1 när det hade gått 15.03 och det jublades febrilt från bortalagets bås.

Detta mål stod sig också som matchens enda perioden ut, trots att Brynäs även spelade ett powerplay, och man hade en rätt så skör ledning inför avslutningen. Men det blev inga problem alls för de vitklädda. Mora forcerade förvisso framåt och försökte ta sig in på mål, men backarna vägrade släppa några farliga lägen alls mot Albin Mörck.

Ett enda skott registrerades nämligen på Mora i den tredje perioden och när inte heller Brynäs gjorde något mål så blev det en målsnål match där gästerna snodde med sig alla poäng hem till Gävle.

Mora IK – Brynäs IF 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
Skott: 22–18 (12–3, 9–8, 1–7)
Utv: 6–2 (2–0, 2–0, 2–2)