U16: Bortaseger mot Västerås i näst sista matchen

I den näst sista omgången i U16 Elit Västra vann Brynäs borta mot Västerås med 6-2. Det var en kväll där 04:orna stod ut, då fyra av sex mål kom från Anton Ohlsson, Theo Widén-Schade och Santeri Sulku.

Med bara två matcher kvar av grundserien styrde Brynäs bussen mot Västerås för match i ABB Arena Nord på onsdagen. Där mötte man just Västerås, som har varit ett ganska tufft motstånd tidigare under säsongen. Brynäs visade dock styrka direkt och efter tio minuters spel ledde man med 0–2 efter att Theo Widén-Schade gjort sitt första mål i Brynäs och Joel Holmli skickat in 0–2 bara några minuter senare.

Hemmalaget reducerade förvisso till 1–2 mitt i perioden men de vitklädda verkade inte bry sig alls. Anton Ohlsson skickade in två mål på kort tid och när sedan Santeri Sulku satte 1–5 hade man verkligen visat upp sina kunskaper i den första perioden. Mittenakten blev därefter inte alls lika händelserik och det enda mål som föll kom från exakt samma spelare som i den första, då Västerås Linus Söderlund gjorde sitt andra för matchen. Annars kantades den andra perioden av utvisningar och Brynäs satt hela åtta minuter i utvisningsbåset i perioden.

Åtta minuter in på den tredje perioden tog sedan gästerna timeout när spelet börjat svaja lite, och man började därefter jobba hårdare igen. Detta gav också resultat en stund senare. Nästan exakt åtta minuter efter timeouten kunde Arvid Sundin göra 2–6 på pass av Felix Söderblom och det blev spiken i kistan för matchen.

Brynäs tog därmed ytterligare tre poäng och man har sedan länge redan vunnit serien med stor marginal. Nu är det endast en match kvar och den spelas mot Smedjebacken i B-hallen på lördagen.

Västerås IK – Brynäs IF 2–6 (1–5, 1–0, 0–1)
Skott: 30–33 (8–15, 14–10, 8–8)
Utv: 6–12 (2–4, 2–8, 2–0)