J20: Straffseger mot Västerås

J20 revanscherade sig från lördagens förlust mot Färjestad och tog två poäng borta mot Västerås på söndagen. 3–2 blev det till slut till Brynäs efter ett straffavgörande, där Samuel Solem satte den avgörande straffen.

Det var ett taggat Brynäs som klev in på isen i ABB Arena Nord på söndagen. Efter en tung förlust mot Färjestad dagen innan ville man ha direktrevansch mot Västerås, men det blev en ganska grinig inledning på matchen. Bägge lagen drog på sig utvisningar för roughing mot slutet av den första perioden och hemmalaget fick dessutom ett matchstraff för interference när det bara var två sekunder kvar på klockan.

Brynäs lyckades dock inte få hål på Elias Olofsson i spel fem-mot-fyra, men strax efter att Västerås blivit fulltaliga i den andra perioden så kom ledningsmålet från backen Isac Sjöman. Det visade sig därefter vara en ganska tillknäppt match lagen emellan och det krävdes ett powerplay för att Västerås skulle få till en kvittering i mittenakten.

Även den tredje perioden kantades sedan av utvisningar och i ett nytt powerplayläge tog Västerås ledningen för första gången i matchen när man satte 2–1 efter 14.57. Brynäs var dock snabbt med på noterna och bara 15 sekunder senare kvitterade tidigare målskytten Isac Sjöman till 2–2 efter framspelning av Oscar Birgersson och Simon Appelquist.

Matchen gick då till förlängning och när inget av lagen lyckades göra mål då så fick man ta till en straffläggning för att skilja lagen åt. Där var Brynäs det vassare laget och Samuel Solem blev matchvinnare när han gjorde det sista målet. Även Simon Appelquist gjorde mål på sin straff och Tobias Forsgren räddade fyra av fem straffar.

Västerås IK – Brynäs IF 2–3 (0–0, 1–1, 1–1, 0–0, 0–1)
Skott: 42–36 (12–12, 14–14, 12–3, 4–6, 0–1)
Utv: 33–10 (29–2, 0–2, 4–6, 0–0, 0–0)