J20: Förlust med uddamålet i Karlstad

J20 åkte på en tung uddamålsförlust i Löfbergs Arena på lördagen. Med två mål i den tredje perioden vände Färjestad 1–2 till 3–2 och det blev noll poäng för Brynäs, som får ladda om inför matchen mot Västerås.

Samuel Solem gjorde ett av målen när Brynäs föll mot Färjestad.

Både J20 och J18 har åkt på bortaturné i helgen och för J20 var det Färjestad och Västerås som väntade. På lördagen åkte man till Karlstad och Löfbergs Arena och 14.00 släpptes pucken mellan lagen. Där fick Brynäs den bästa starten och efter sju minuters spel kunde Samuel Solem ge laget ledningen med 0–1 efter framspelning från Isac Sjöman och Lucas Gustavsson.

Denna ledning hade man också länge, men åtta minuter in på den andra perioden så kom det till slut en kvittering från hemmalaget när Linus Johnsson gjorde 1–1 på Tobias Forsgren. Mot slutet av den andra perioden tog dock Brynäs tillbaka ledningen när Simon Appelquist prickade in 1–2 och man klev av isen med en skön känsla i kroppen trots 28–15 i skottstatistik efter 40 minuters spel.

Men den känslan blev inte långvarig. När klockan nästan hade blivit 13 minuter i den tredje perioden kom en ny kvittering, nu till 2–2, och det var åter helt jämnt mellan lagen. Men Färjestad ville mer än så och två minuter från full tid kom också 3–2, vilket gjorde att Brynäs tog timeout. Strax därefter plockade man ut målvakten för att jaga en kvittering, men man lyckades inte denna gång och Färjestad tog hand om poängen.

Färjestad BK – Brynäs IF 3–2 (0–1, 1–1, 2–0)
Skott: 36–19 (12–10, 16–5, 8–4)
Utv: 6–12 (2–6, 0–2, 4–4)