J18: Mörck och Dahlström heta när Brynäs vann mot Örebro

Örebro vann skottstatistiken med mer än det dubbla – 44-20 – men det var ändå Brynäs som snodde med sig poängen från matchen i Behrn Arena. 3–2 vann gästerna med sedan Adam Dahlström gjort två av målen, varav ett i boxplay, i en match där alla målskyttar spelat i U16 för Brynäs.

Helgen betydde bortaturné för J18 och på lördagen inledde man denna med match mot Örebro i Behrn Arena. Under höstserien tog Brynäs fyra av sex möjliga poäng mot Närkelaget, 5–6 efter straffar i Gavlerinken och 0–3 i Behrn Arena, så man hade ett visst övertag mentalt mot dagens motståndare. Detta syntes dock inte till en början, då Örebro kunde sätta 1–0 genom tidigare Brynässpelaren Filip Ek redan 1.55 in i den första perioden.

Men Brynäs kämpade sig tillbaka in i matchen och i ett numerärt överläge slog Adam Dahlström till med en kvittering till 1–1. Därefter hade bortalaget flytet med sig och 1–2 kom fyra minuter in på den andra perioden då Tim Alverhag hittade rätt efter en passning från Alexander Ljungkrantz. Kort därefter fick Örebro en chans att komma tillbaka, då Brynäs utvisades för tripping, men istället så blev det full fart åt andra hållet. Alexander Ljungkrantz var då pigg på nytt när han serverade Adam Dahlström med passningen fram till 1–3 – i boxplay alltså.

Tidigare målskytten för Örebro, Filip Ek, såg dock till att hemmalaget kröp ikapp en aning när han gjorde sitt andra mål för matchen mot slutet av den andra perioden och det blev en spännande avslutning. Men i den tredje perioden så verkade det inte spela någon roll hur många skott de rödklädda avlossade mot Albin Mörck, för han stod emot. Med en hållen nolla i den tredje perioden var han en bidragande orsak till att Brynäs tog tre sköna poäng i bortamatchen.

Örebro HK – Brynäs IF 2–3 (1–1, 1–2, 0–0)
Skott: 44–20 (16–6, 12–9, 16–5)
Utv: 4–12 (2–2, 2–8, 0–2)