J18: Full pott på bortaturnén

J18 plockade hem sex av sex poäng på bortaturnén mot Örebro och Färjestad. I Karlstad på söndagen blev det 1–3 efter att Oskar Kvist, Isac Sjögren nätat och målvakten Adam Matsson svarat för imponerande 97,22%.

Stärkta av uddamålssegern mot Örebro på lördagen kom Brynäs till matchen mot Färjestad på söndagen. 12.45 släpptes pucken i Löfbergs Ice Arena och det var, som vanligt, grinigt mellan de två föreningarna som inte har mycket till övers för varandra. Detta visade sig speciellt i den första perioden då hela 37 utvisningsminuter delades ut – varav en 5+20 på Färjestad – men inga mål skulle falla just då.

Det första kom nämligen inte förrän sju minuter in på den andra perioden, då Oskar Kvist gjorde 0–1 på pass av Alexander Ljungkrantz. Lagen drog därefter på sig en utvisning vardera, för hakning och interference, men det blev inga mål just då och det var en skral ledning gästerna hade inför avslutningen. Men i den tredje perioden drog man tidigt på sig en utvisning för elbowing och då kom också kvitteringen från Färjestad till 1–1.

Brynäs hade dock ett visst övertag i matchen och när backen Isac Sjögren gjorde 1–2 bara några minuter senare fick man rejält med luft under vingarna i bortalaget. Tidigare passningsläggaren Ljungkrantz passade även på att bli målskytt i den tredje perioden och när han satte 1–3 med fyra minuter kvar att spela var det glädjevrål i bortabåset.

Färjestad tog en timeout strax därefter och plockade ut målvakten i båset, men man var inte tillräckligt vassa framåt denna gång. Adam Matsson stod välplacerad hela tiden och med 35 räddningar på 36 skott var han en riktig vägg för Brynäs.

Färjestad BK – Brynäs IF 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)
Skott: 36–33 (7–14, 16–11, 13–8)
Utv: 33–14 (31–6, 2–4, 0–4)