U16: Hattrick av Westerberg när Brynäs tog andra raka

U16 tog en riktigt skön seger mot Örebro i Gavlerinkens B-hall på söndagen. Efter en kanonstart där man hade 2–0 redan efter två minuter kunde man ganska enkelt knyta ihop säcken och man vann till slut med 7–4. Assisterande lagkaptenen Rasmus Westerberg hade även han en bra dag när han svarade för ett hattrick.

En het inledning, många känslor, gruff, powerplay- och boxplaymål samt en straff. Ja, söndagens U16-möte mellan Brynäs och Örebro hade verkligen det mesta man kan tänka sig under en hockeymatch. Den heta inledningen, den svarade Brynäs för och det var också hemmalaget som satt i förarsätet hela matchen.

Lagen började nämligen matchen med att göra 1–0 redan efter 44 sekunder, då Joel Holmli hittade rätt efter en passning från Robin Lund. Efter det gick det inte mer än en minut innan Arvid Sundin utökade till 2–0 på bortalagets Razmus Stenström.

Örebro kom förvisso tillbaka och reducerade till 2–1 mitt i perioden, men Brynäs hade hela tiden kontroll ändå. Rasmus Westerberg utökade snyggt till 3–1 när han kom så gott som fri och det var också resultatet efter en period.

Den andra perioden blev lite tätare, 2–1, och Brynäs hade en komfortabel ledning med 5–2 efter att Tim Hedström nätat innan Westerberg gjort sitt andra för matchen, alla målen i spel fem-mot-fem. Brynäs var sedan heta i inledningen av den tredje perioden och när man åkte ut för interference så kom nästa läge. Andreas Westlund skrinnade sig då förbi och satte 6–2 i numerärt underläge.

Det var som sagt en het inledning på den tredje perioden och efter tre minuter fick Örebro med sig ett straffslag. Den tog Gustav Norén hand om och 6–3 var ett faktum. Det gav gästerna energi och när Brynäs åkte på en ny utvisning satt också 6–4.

Brynäs passade då på att ta en timeout och man lyckades styra upp spelet efter det. Rasmus Westerberg passade sedan på att fullborda sitt hattrick när han fastställde slutresultatet 7–4 efter 10.21. Detta innebär att Brynäs tog sin andra raka seger i serien och man går upp i serieledning.

Brynäs IF – Örebro HK 7–4 (3–1, 2–1, 2–2)
Skott: 43–23 (11–5, 19–7, 13–11)
Utv: 14–12 (2–2, 4–4, 8–6)