J20: Skön trepoängare i Timrå

J20 avslutade bortahelgen med att ta en skön trepoängare mot Timrå i NHK Arena. Efter en kanonstart hade man ledningen med 4–0 efter knappt halva matchen och den ledningen släppte man aldrig ifrån sig när man vann med 6–3.

Efter två tunga förluster mot MODO var det dags för Brynäs att revanschera sig när man ställdes mot starka Timrå vid lunchtid på söndagen. Där fick man också en bättre start än mot ångermanlänningarna och Adrian Elefalk kunde snyggt göra 0–1 bara efter fem minuters spel.

Denna ledning spelade man sedan vidare på och man vann skotten i den första perioden med hela 17–9 mot ett lite chockat Timrå. När den andra perioden sedan drog igång fortsatte man på den inslagna vägen och Pontus Andersson och Linus Udd-Hellgren såg till att ledningen drygades ut till 3–0 när man bara hade spelat tre minuter. Samuel Solem gjorde det sedan än värre för hemmalaget när han prickade in fyran i boxplay.

Brynäs hade där matchen helt och hållet under kontroll och man stressade därför inte upp sig märkbart när hemmalaget reducerade till 1–4. Istället utökade bara Oscar Birgersson till 1–5 och gästerna hade därmed en riktigt fin andraperiod bakom sig.

Timrå gick sedan och vann den tredje perioden med 2–1, men med den ledning som Brynäs hade skaffat sig så var man orubbara. 1–5 blev till slut 3–6 sedan även Marcus Westfält hittat nätmaskorna bakom Dennis Hildeby i hemmakassen.

Brynäs tog därmed med sig en skön trepoängare i helgens sista match och man går från bortaturnén med fyra poäng.

Timrå IK – Brynäs IF 3–6 (0–1, 1–4, 2–1)
Skott: 30–36 (9–17, 11–11, 10–8)
Utv: 12–12 (6–0, 2–8, 4–4)