J20: Målrikt när Brynäs föll i Solna

En tung förstaperiod, där det blev 4–1, sänkte Brynäs mot AIK på lördagseftermiddagen. 7–5 blev det totalt sedan man vunnit en period och spelat den sista lika på 3–3.

Det såg nästan likadant ut när Brynäs och AIK möttes för en andra gång på försäsongen, denna gång på Ritorp i Solna. Brynäs tog förvisso ledningen tidigt i bortamatchen, genom Pontus Andersson, men sedan var det ingenting som gick som det skulle i den första perioden.

Precis som i Gavlerinken slutade just den första perioden 4–1 till AIK och man hade mycket att grubbla på i bortalaget inför andra. Där klev man dock ut lite bättre och Pontus Andersson kunde även där näta när man reducerade till 4–2. Därefter tog AIK över en hel del av spelet igen, men man fick trots det inga puckar förbi Viktor Sohlborg i mittenakten, och det var just 4–2 inför avslutningen.

Där verkade Brynäs jobba upp sig en aning, men man hade verkligen inte flytet med sig till en början. AIK kunde nämligen utöka till 5–2 efter att en puck som gått högt upp i luften landat inuti målet och det kändes väldigt tungt för de vitklädda. Men man fortsatte jobba framåt och till slut började det släppa.

När AIK satt utvisade för holding kunde nämligen lagkapten Linus Udd-Hellgren reducera till 5–3 och laget jobbade sedan vidare från det. Bara minuten senare gjorde Simon Appelquist 5–4 och AIK tog timeout för att samla ihop sig.

Efter timeouten tog hemmalaget åter tillbaka spelet och man gjorde 6–4 knappa minuten efter Appelquists reducering. Men lagen var inte klara där. Under en avvaktande utvisning på AIK så kunde Marcus Westfält sätta 6–5 och det kändes som att man var på gång. När klockan sedan tickade iväg så plockade Brynäs ut målvakten i båset och i den tomma kassen satte AIK slutresultatet, som alltså blev 7–5.

AIK – Brynäs IF 7–5 (4–1, 0–1, 3–3)
Skott: 45–26 (15–5, 17–11, 13-10)
Utv: 8–12 (2–6, 2–2, 4–4)

Målen, Brynäs: Pontus Andersson x2, Linus Udd-Hellgren, Simon Appelquist, Marcus Westfält