J20: Heroisk upphämtning gav en poäng

Efter en magisk upphämtning från 2–4 till 5–5 fick J20 med sig en poäng från mötet med Mora på söndagen. Man fick till slut se sig besegrade efter att gästerna varit vassast i straffläggningen och det blev 5–6.

J20 fick en tuff dag när man ställdes mot tabelljumbon Mora på hemmaplan på söndagen. Gästerna var heta inledningsvis och efter tre minuters spel hade man gjort 0–2 på ett Brynäs som inte riktigt verkade ha vaknat. Man tog sig dock tillbaka in i matchen och på en avvaktande utvisning kunde Emil Lindgren reducera till 1–2.

– Vi var ändå lugna inom laget att vi skulle komma tillbaka, trots den svajiga starten. Vi spelade bra i slutet igår och vi hade pratat om att vi skulle spela likadant idag, kommenterar Adrian Elefalk.

Brynäs kom sedan ut mycket bättre i den andra perioden och man tog över spelet helt och hållet. När det bara hade gått två minuter kom också kvitteringen från Simon Appelquist och det kändes som att man var på gång. Man hade även bud på fler mål efter det och det såg ut som att Mora var riktigt tillbakapressade. Men när bortalaget fick chansen att kontra så gjorde man det felfritt och efter 8.47 tog man tillbaka ledningen när man gjorde 2–3. Förre Brynässpelaren Alex Lind satte sedan 2–4 med 15 minuter spelat och Brynäs hade det åter kämpigt i matchen.

Men sedan kom en heroisk tredjeperiod från hemmalaget. Man jobbade vidare i samma tempo som i andra perioden och när man fick ett tidigt powerplay så skulle det smälla. Lucas Gustavsson skickade då iväg pucken från blålinjen och det var reducerat till 3–4. Efter att man sedan klarat av ett boxplay satte laget igång framåt igen och när Moras målvakt gick ut för att stoppa pucken var Adrian Elefalk snabb på skridskorna och med fint spelsinne kunde han snappa upp pucken och valla in 4–4 via målvakten.

– Jag minns inte vem som dumpar pucken, men målvakten går ut och jag ser att han tror att jag är hans medspelare så då kan jag bara snappa upp pucken och valla in den via benskyddet. Det är väl lite av ett skitmål, men de ska sitta ibland de också, kommenterar Elefalk kvitteringen.

Mora tog sedan tillbaka ledningen när man gjorde 4–5 i powerplay och det var åter tungt i Brynäs, som precis börjat komma igång. Men man gav verkligen inte upp i denna match. Brynäs fortsatte nämligen att jobba hårt och i en spelvändning kom 5–5 efter 17.12, även det från Adrian Elefalk.

– Det är rätt grötigt framför målet och jag skjuter bara och ser att den rullar in, så det är ju skönt, säger han.

Matchen gick därefter igenom en mållös övertidsperiod där man spelade tre-mot-tre och det fick avgöras på straffar. Där drog Mora det längsta strået och matchen slutade 5–6.

– Det är en svajig match där bägge lagen spelar bra stundtals. Jag tycker att vi är det bättre laget överlag, men vi faller på målsnöret så det är segt. Det är centimeter straffar faller på och idag var de inte på vår sida, avslutar Adrian Elefalk.

Brynäs IF – Mora IK 5–6 (1–2, 1–2, 3–1, 0–0, 0–1)
Skott: 31–29 (11–9, 10–7, 9–8, 1–4, 0–1)
Utv: 4–4 (0–0, 0–2, 4–2, 0–0, 0–0)