J18: Tredje raka segern: "Ganska stabil match"

Kaffe, kaka, tredje raka. J18 tog idag en blytung seger hemma mot Västerås trots att spelet inte riktigt suttit. 3–1 blev det efter att Jesper Eriksson gjort två mål i den tredje perioden. 
 
 
 
Det var en lite trög match mellan Brynäs och Västerås i J18 Elit Västra. Efter den första perioden stod det fortsatt 0–0 på tavlan och det var jämnt i skottstatistiken, 10–7, när bägge lagen fått var sin chans i powerplay. 
 
– Vi skapar en hel del chanser, men vi har svårt att få in pucken i första perioden. Det är nog lite en kombination att målvakten var bra och att vi skjuter lite för dåligt, kommenterar Jesper Eriksson. 
 
Men sedan lyckades man till slut få hål på Johan Ström i bortakassen. Bara minuten in på mittenakten kunde nämligen Oskar Kvist hitta över till Adam Dahlström och 1–0 satt då fint. Men lyckan skulle inte bli allt för lång. Sex minuter senare kvitterade nämligen gästerna till 1–1 och det var åter ovisst hur det skulle sluta i Gavlerinken. 
 
– Det kändes som att vi skulle ta matchen i slutändan även fast det var 1–1. De hade fått in ett flytmål och det kändes som att vi hade det mesta, säger Jesper Eriksson. 
 
Det blev sedan lite trevande i uppstarten av den tredje perioden. Brynäs försökte verkligen att skapa sig chanser men det satt inte riktigt på samma sätt som i de tidigare matcherna. Men när Västerås till slut blev utvisade för en tripping så skulle det komma. Sex sekunder hann Brynäs spela i powerplay innan Jesper Eriksson jobbade in 2–1 med 9.40 kvar av den tredje perioden. 
 
– Det kommer ett skott på mål där i powerplay och så får jag jobba in returen efteråt. Jag måste ju göra lite sådana mål också, kommenterar Eriksson sitt mål. 
 
Gästerna fick sedan chansa mer och mer framåt och när tiden tickade iväg var det bara att rycka målvakten för en extra utespelare. Men istället för en kvittering så blev det det motsatta. Samme Jesper Eriksson fick tag på pucken och punkterade matchen när han satte 3–1 efter 18.45. 
 
Brynäs tog därmed sin tredje raka seger och seglar upp i topp i J18 Elit Västra.  
 
– Det är ändå en ganska stabil match av oss. Jag tycker att vi för spelet för det mesta och har kontroll, sammanfattar tvåmålsskytten Jesper Eriksson. 
 
 
Brynäs IF – Västerås IK 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)
Skott: 33–20 (10–7, 13–4, 10–9)
Utv: 6–8 (2–2, 0–4, 4–2)
 
1–0 (21.36) Adam Dahlström (Oskar Kvist) 
1–1 (27.54) Kevin Marx Norén (Jacob Bering) 
2–1 (50.20) Jesper Eriksson (Adam Dahlström, Calle Westerlund) PP1
3–1 (58.45) Jesper Eriksson ENG