J18: Revansch mot AIK: "Mycket starkare lag idag"

J18 tog en skön revansch hemma mot AIK på onsdagskvällen. 3–2 blev det efter att Adam Dahlström avgjort med en snygg lyftning och både Dahlström, Alexander Ljungkrantz och Oskar Kvist svarat för 1+1 i matchen.

Det var en lite trevande inledning när Brynäs tog emot AIK för en returmatch på försäsongen. Den första perioden gick nämligen mållös och det var jämnt i skottstatistiken där Brynäs hade ett smått övertag med 10–9. Men sedan trampade hemmalaget igång när den andra perioden drog igång.

Brynäs fick då upp tempot rejält och när fyra minuter hade passerat tog sig Alexander Ljungkrantz igenom och satte 1–0 på gästernas målvakt Edvard Nordlund. Det tände laget rejält och exakt en minut senare snurrade samma kedja runt igen och på pass av centern Adam Dahlström kunde Oskar Kvist utöka till 2–0.

– Jag får en jättebra passning från Dahlström, och så går jag in i slottet och skjuter bara. Vi rullar ju på fyra centrar idag, men det är jätteroligt att spela med Ljunken på andra sidan, vi hittar varandra jättebra på isen, säger Oskar Kvist.

AIK tog sig dock samman en aning och tre minuter senare kom reduceringen till 2–1 på hemmalagets Albin Mörck. Brynäs stod upp mycket bättre än man gjorde på bortaplan och, till skillnad från då, så höll man tätt när AIK fick spela powerplay.

AIK skulle förvisso ta sig tillbaka in i matchen och man kvitterade till 2–2 när knappt sju minuter hade gått av den tredje perioden, vilket gjorde att det såg ut som att det skulle bli en lång kväll i Gavlerinken. Brynäs effektiva andrakedja hade dock andra planer och Adam Dahlström, som är i spel igen efter en långtidsskada, klev därmed in och avgjorde i mitten av den trejde perioden.

Efter en fin forechecking från kedjan kunde Alexander Ljungkrantz snappa upp pucken i sarghörnet och han hittade en helt ren Dahlström framför kassen. Där gjorde forwarden inga misstag och 3–2 satt som en smäck högt upp i målet.

– Jag får pucken fritt i slottet från Ljunken och lyckas trycka dit den. Jag flippade pucken i bortre med forehandssidan, det var skönt, kommenterar Adam Dahlström.

Målet, som kom efter 11.44, blev det sista i matchen och Brynäs tog en riktigt skön revansch mot Stockholmslaget. Extra roligt var att man klev från matchen med 100% i boxplayspelet efter tio utvisningsminuter.

– Vi går ut som ett mycket starkare lag idag och vi hade mycket självförtroende efter matcherna mot Djurgården. Det är nog det som är skillnaden mot bortamatchen, egentligen. Och att vi spelar bättre i boxplay, säger Oskar Kvist.

Brynäs IF – AIK 3–2 (0–0, 2–1, 1–1)
Skott: 33–23 (10–9, 13–5, 10–9)
Utv: 10–10 (6–4, 0–4, 4–2)