J18: En poäng mot Örebro

Första poängtappet för säsongen kom på söndagen för J18. Mot Örebro föll man efter straffar, 5–6, och man fick med sig en poäng efter fyra raka segrar.

Det har gått riktigt bra för J18 i uppstarten av serien. Efter fyra raka segrar och med en målskillnad på 21–7 tog man emot konkurrenten Örebro i Gavlerinken på söndagseftermiddagen. Matchen, som blev framskjuten tio minuter efter att J20:s match gått till straffar, började i ett högt tempo från hemmalaget och redan efter tre minuter hade Jesper Eriksson satt det första målet, som innebar 1–0 för Brynäs.

Örebro kom dock tillbaka direkt, som väntat, och förre Brynässpelaren Filip Ek kvitterade på egen hand till 1–1 när halva perioden hade spelats. Men Brynäs påverkades inte av det och med tre snabba mål från Anton Casselstål, Adam Dahlström och Alexander Ljungkrantz stod det 4–1 på tavlan efter en spelad period.

Men i den andra perioden verkade Brynäs tappa en hel del och det blev lite skakigt när Örebro reducerade till 4–2 efter fyra och en halv minuts spek. Man tog dock tillbaka kommandot snabbt och 5–2 kom från Edwin Färnstrands klubba bara några minuter senare.

Då kändes det som att man verkligen hade matchen, men Örebro hade andra planer. Gästerna tog nämligen över spelet mer och mer och innan perioden var färdigspelad var den stabila Brynäsledningen nere på endast ett mål. Denna ledning försvann sedan helt 14 minuter in på den tredje perioden, då Örebro kvitterade till 5–5 och det var dött lopp i Gavlerinken.

– Vi är för svaga framför kassen och så får de in några snabba puckar, vilket de sedan får mer energi från, säger lagkapten Victor Barrögård om tappet.

Lagen fick till slut dela på poängen och man togs genom en mållös övertidsperiod och landade i straffläggning. Där hade Brynäs inte marginalerna med sig och Örebro tog med sig extrapoängen från matchen efter att ha hämtat upp 5–2 till 5–5.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, vi tappar det mesta helt enkelt. Om man ens har en tanke på att det ska vara enkelt mot Örebro så vänder de direkt, och det fick vi känna på idag, sammanfattar Victor Barrögård.

Brynäs IF – Örebro HK 5–6 (4–1, 1–3, 0–1, 0–0, 0–1)
Skott: 25–40 (10–13, 6–14, 7–12, 2–0, 0–1)
Utv: 4–4 (0–0, 2–0, 2–4, 0–0, 0–0)