U16: Storseger i Dalarna

U16 gjorde kort av bortamatchen mot Smedjebacken på torsdagskvällen. Genom tre tvåmålsskyttar vann man till slut med 11–3 efter att ha avlossat s j u t t i o skott mot hemmalagets målvakt.

Det var lite trögstartat när serieledande Brynäs ställdes mot Smedjebacken i Ovakohallen på torsdagskvällen. Hemmalaget gick ut starkt mot Brynäs och det första målet skulle inte falla förrän man spelat nästan halva den första perioden. Då slog dock Joel Homli till och med ett snyggt skott satt 0–1 efter 9.40. Gästerna fortsatte sedan på samma spår i den första perioden och när Melker Pålebo satte två kassar och Robin Lund en så hade man en ledning med 4–0 inför mittenakten.

– Vi spelar dåligt i början, men efter att Jonas säger till oss så blir det bättre och bättre. Det blir väl någon sorts omedveten underskattning från början, säger Robin Lund, som var tillbaka efter en avstängning.

I den andra perioden gick det dock lite trögare, trots att Isak Åhrlin och Santeri Sulku gjorde var sitt mål, och man vann andra perioden med uddamålet 2–1. Men sedan blev det lite av ett målkalas i den tredje perioden och Brynäs började redan efter tre minuter, då Tim Dackell skickade in returen efter att Joel Holmli skickat pucken på mål.

Sedan utökade Tim Hedstöm och Axel Eriksson var sin gång och det var förkrossande 9–1 till Brynäs sju minuter in på perioden. Smedjebacken tog sig då tillbaka så smått och med två snabba mål hade 1–9 blivit 3–9 trots att Brynäs också tagit en timeout.

Segern var dock aldrig hotad och man skulle dessutom gå upp i tvåsiffrigt i matchen. Robin Lund fixade detta, med sitt andra i matchen, när det var fem minuter kvar att spela och när det sedan endast återstod tre sekunder kunde Santeri Sulku även han bli tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet 3–11.

– Vi åker väl runt och dribblar lite för mycket från början i matchen, men sedan spelar vi mer som ett lag och då reder vi ut det mycket bättre, sammanfattar Robin Lund.

– Det är kul att göra mål och assist så klart, skönt att det börjar lossna för mig nu.

Smedjebackens HC – Brynäs IF 3–11 (0–4, 1–2, 2–5)
Skott: 22–70 (7–12, 8–29, 7–29)
Utv: 2–6 (0–4, 0–0, 2–2)