U16: Grym vändning hemma mot Västerås

U16 stod för en riktigt stark vändning hemma mot Västerås på onsdagskvällen. 1–3 och 4–5 blev till slut 8–5 sedan Arvid Sundin svarat för två mål och ett assist och Melker Pålebo imponerat med 1+4.

Det var svängigt som hette duga när Brynäs tog emot Västerås i Gavlerinken på onsdagen. Bortalaget tog ledningen när Brynäs drog på sig matchens första utvisning och bara någon minut senare satt också 0–2 lite chockerande för hemmalaget. Arvid Sundin kunde förvisso reducera till 1–2 ganska omgående men den första perioden slutade 1–3 trots att Brynäs haft stor ledning i skottstatistiken.

Man gjorde sedan en mycket bättre andraperiod och Sundin blev tvåmålskytt när han tidigt reducerade till 2–3 efter assist av Melker Pålebo och Anton Ohlsson och när man sedan fick chansen i powerplay så gick det snabbt. Knappt en halv minut hann passera av powerplayspelet innan just Melker Pålebo kvitterade och när sedan Tim Hedström gjorde 4–3 var man ikapp och förbi.

Västerås tog då en timeout för att reda ut sitt spel och kort efter att Brynäs klarat av en utvisning för holding så kunde gästerna också kvittera till 4–4. Bortalaget fortsatte sedan spela bra i powerplay och på nästa utvisning tog man tillbaka ledningen när man gjorde 4–5.

Brynäs gjorde då en del förändringar inför avslutningsperioden och det visade sig vara tändvätska för laget. Man gjorde då en helt makalös period och efter att ha vunnit skotten med 20–10 satt också fyra mål när Joel Holmli, Kid Andersson, Rasmus Westerberg och Linus Lindblom gjorde var sitt mål. Brynäs vann till slut med 8–5 och tog sin femte raka seger i U16 Elit Västra.

Brynäs IF – Västerås IK 8–5 (1–3, 3–2, 4–0)
Skott: 45–30 (13–6, 12–14, 20–10)
Utv: 14–14 (4–6, 8–6, 2–2)