J20: Tufft igen mot AIK

Ett par minuter i den första perioden förstörde lördagen för Brynäs i returmatchen mot AIK. Hemmalaget gjorde då 2–0 snabbt och matchen slutade 4–1 efter att Oscar Birgersson blivit enda målskytt i Brynäs.

Brynäs fick det åter tufft när man ställdes mot AIK för andra gången på lika många dagar på lördagen. När pucken släpptes 13.00 tog det inte ens två minuter innan man drog på sig sin första utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde hemmalaget sätta 1–0.

När sedan 2–0 kom knappt en halvminut senare så tog gästande Brynäs timeout för att samla sig efter chockstarten. Man spelade därefter bättre och fick även till några målchanser mot hemmalagets August Hedlund, men inga mål föll för de vitklädda i den första perioden.

Istället fortsatte AIK att vara effektiva i den andra perioden och efter sju spelade minuter utökade man till 3–0 på Tobias Forsgren i bortakassen. Brynäs fick sedan till spelet i powerplay och Oscar Birgersson kunde reducera till 3–1 när man hade spelat 15 minuter av perioden.

Men närmre än så skulle man dessvärre inte komma denna gång heller. Trots ett par chanser i powerplay i den tredje perioden så var det AIK som var hetast även där. När Brynäs till slut chansade och tog ut målvakten så kunde hemmalaget göra 4–1 i tom kasse och man stängde definitivt igen matchen med det målet.

AIK – Brynäs IF 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
Skott: 37–30 (13–11, 9–11, 15–8)
Utv: 28–12 (6–4, 18–4, 4–4)

1–0 (2.43) David Karlström (Carl Wassenius, Wilhelm Stoor) PP1
2–0 (3.21) Carl Wassenius (Linus Nordin, Viktor Jasunovs)
3–0 (27.06) Samuel Sjölund (Lucas Macklin, Markus Hermanstad)
3–1 (35.45) Oscar Birgersson (Albin Kedbrant) PP1
4–1 (58.05) Isak Dahlin ENG