J20: Sur förlust mot MODO

Fredagskvällen slutade i en sur förlust för J20 hemma mot MODO. Gästerna vände nämligen 1–0 till 1–3 efter att det avslutande målet kommit i tom kasse. Enda målskytt i Brynäs var Pontus Andersson, som nätade i boxplay.

Det var ett tight och grinigt möte när Brynäs och MODO drabbade samman i SuperElit Norras enda match på fredagskvällen. Precis som det brukar vara mellan lagen alltså. Detta gjorde också att den första perioden gick mållös, trots att Brynäs bland annat fått spela powerplay, och man stod med 0–0 och en skottstatistik på 9–4 inför mittenakten.

Där blev det dock lite hetare och känslorna trissades upp ännu mer. Efter att en spelare i varje lag bråkat lite framför kassen blev det spel fyra-mot-fyra och det kom ett par målchanser när ytorna öppnade upp sig på isen. Men något mål skulle det fortsatt inte bli.

Det kom istället under nästa utvisning, då Brynäs åkte ut för slashing exakt halvvägs in i matchen, men istället för ett väntat powerplaymål från gästerna så kunde Pontus Andersson ta sig igenom den offensiva zonen och skicka in 1–0 på Lucas Jägbring i MODO-kassen.

Efter det kom det ett par utvisningar till och strax efter att hemmalaget klarat av en för interference så resulterade det tryck som MODO skapat i en kalldusch. Då gjorde nämligen Max Tjernström 1–1 efter att ha klivit runt kassen och lagt in pucken på mål och det var åter helt jämnt när pausvilan kom.

Men i den tredje perioden verkade gästande MODO ta över kommandot mer och mer. Precis som i den andra perioden klarade Brynäs precis av ett boxplay – och sedan kom det ett mål. Denna gång när Oscar Nordin klev in och skickade pucken högt på Tobias Forsgren.

Strax därefter tog Brynäs en timeout och resten av perioden gick ut på att jaga till en kvittering. Men trots att man plockade ut Forsgren i båset och spelade sex-mot-fem i över en minut så ville pucken bara inte in och med 20 sekunder kvar att spela punkterade Joel Wahlgren när han satte pucken i tom kasse.

Brynäs får nu ladda om inför nästa match som spelas mot Timrå på söndagseftermiddagen.

Brynäs IF – MODO Hockey 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
Skott: 24–26 (9–4, 9–8, 6–14)
Utv: 10–8 (0–2, 6–4, 4–2)