J20: Sur förlust mot AIK

Publiken bjöds på ett händelserikt slut när AIK och Brynäs möttes på fredagen. Matchen avgjordes under de sista sju minuterna när AIK vann med 4–2 och Brynäs får ladda om inför lördagens returmatch.

Det blev en tuff start för bortalaget när AIK och Brynäs ställdes mot varandra på Ritorp i Solna under fredagskvällen. Efter att ha dragit på sig två utvisningar på kort tid i uppstarten av matchen fick Brynäsmålvakten Tobias Forsgren till slut kapitulera efter att AIK ganska enkelt kunnat spela fram till 1–0 i fem-mot-tre.

När det sedan blev 2–0 några minuter senare växte uppförsbacken för Brynäs, som inte fick skotten att gå in, och det var inte förrän i den andra perioden man skulle börja komma igen. Där reducerade nämligen Oscar Birgersson till 2–1 i powerplay och laget började få lite känn på AIK.

Brynäs ångade därefter på i den tredje perioden och när man också fick en chans i fem-mot-tre så kom till slut kvitteringen efter att Albin Kedbrant hittat nätmaskorna. Men i det kvarvarande powerplayet så var det lite slarvigt och i boxplay kunde hemmalaget snabbt återta ledningen med 3–2 bara en minut efter kvitteringen.

När Brynäs sedan plockade ut målvakten för att jaga en ny kvittering så kunde AIK stänga matchen med 4–2 i tom kasse. Lagen möts igen på lördagen och Brynäs får då chans till revansch direkt.

AIK – Brynäs IF 4–2 (2–0, 0–1, 2–1)
Skott: 28–40 (14–13, 4–9, 10–18)
Utv: 16–6 (4–4, 4–0, 8–2)