J20: Revansch mot serieledarna

Brynäs tog en riktigt skön revansch hemma mot serieledande Djurgården på lördagen. 5–2 blev slutresultatet efter en målrik tredjeperiod där Oscar Birgersson blev tvåmålsskytt.

Efter två tunga förluster mot Djurgården, en på Hovet och en i Gavlerinken, var det ett riktigt taggat Brynäs som ville ha revansch på lördagsförmiddagen. I det sista mötet mellan lagen i SuperElit Norra var det dock en lite trevande inledning och det var mållöst efter den första perioden, där gästerna vunnit skotten med 14–6.

Det fortsatte sedan på ett liknande sätt i mittenakten och efter att lagen dragit på sig en utvisning vardera, som blivit mållösa, tog Brynäs timeout när man hade spelat 12 minuter. Därefter drog hemmalaget på sig ytterligare en utvisning och många förväntade sig nog ett mål från serieledarna i det powerplayet. Men istället för 0–1 så blev det 1–0 sedan backen Lucas Gustavsson överlistat gästernas målvakt bara 15 sekunder in på boxplayspelet.

Denna ledning höll sedan Brynäs perioden ut och när Pontus Andersson dessutom utökade till 2–0 bara minuter in på den tredje perioden så kändes det riktigt bra i hemmalaget. Och när man dessutom fick powerplay kort därefter så kändes det som att man hade flytet med sig. Men precis som i Djurgårdens powerplay så var Brynäs inte riktigt med på noterna och unge talangen Alexander Holtz kunde överlista Tobias Forsgren när han gjorde 2–1.

Brynäs tog dock tillbaka kommandot omgående och i samma numerära överläge kunde Oscar Birgersson utöka ledningen till 3–1 helt på egen hand. Det blev därefter aningen skakigt när William Wiå reducerade till 3–2 men hemmalaget höll sig lugna och stressade inte upp sig i onödan. När sedan Oscar Birgersson satte sitt andra mål för matchen med 2.48 kvar på klockan kändes det riktigt lugnt.

Djurgården tvingades då plocka ut målvakten Lucas Rheyneuclaudes i båset och då kunde Linus Udd-Hellgren punktera matchen med 5–2 i tom kasse. Brynäs tog därmed tre riktigt sköna poäng mot serieledarna och fick avsluta helgen på ett bra sätt.

Brynäs IF – Djurgårdens IF 5–2 (0–0, 1–0, 4–2)
Skott: 27–40 (6–14, 13–16, 8–10)
Utv: 8–6 (2–2, 6–2, 0–2)