J18: Tung torsdag i Gavlerinken

Det var den andra perioden som förstörde kvällen för Brynäs när man tog emot Mora på torsdagskvällen. Efter 0–4 i baken under de 20 minuterna kom man aldrig tillbaka in i matchen och gästerna tog med sig segern hem när det till slut blev 2–6.

Med endast tre femmor tog Brynäs på torsdagen emot Mora i J18 Elit Västra. Där blev det en tät tillställning till en början och lagen gick från den första perioden med likaläge 1–1 sedan gästerna först tagit ledningen och lagkapten Victor Barrögård sedan kvitterat en kort stund senare.

Men i den andra perioden gick det desto tyngre för hemmalaget. Trots att man skapade målchanser så fick man inte puckarna att gå in och när Mora då istället kunde vända spelet kom 1–2 när fem minuter hade spelats. Sedan verkade matchen rinna Brynäs ur händerna och när 1–3 kom fyra minuter senare kom också timeouten från tränarduon Mikael Holmqvist och Rickard Brehlin.

Det hjälpte dock inte alls och bara några minuter senare utökade Mora till 1–4 på Albin Mörck. Brynäs släppte sedan in sitt första mål i boxplay för säsongen och det var svidande 1–5 efter två spelade perioder.

I den tredje perioden blev det heller inte mycket bättre för hemmalaget. Max Grundel reducerade förvisso två minuter in och det kom massvis med chanser från Brynäs efter det, men puckarna ville inte in bakom Oliver Norgren i bortakassen.

Brynäs chansade sedan och tog ut målvakten i matchens slutminut men istället för ett mål framåt så kunde Mora punktera med 2–6 i tom kasse. Laget får nu ladda om inför Borlänge på bortaplan på söndagen.

Brynäs IF – Mora IK 2–6 (1–1, 0–4, 1–1)
Skott: 28–25 (9–9, 7–10, 12–6)
Utv: 4–12 (0–6, 4–2, 0–4)