U16: Tredje raka segern

U16 tog sin tredje raka seger efter TV-pucken på onsdagskvällen i och med 4–0 borta mot Västerås. Fyra olika målskyttar och en grymt spelande målvakt i Gustav Karnatz bäddade för vinsten när motståndarna avlossade hela 43 skott mot mål.

Onsdagen innebar bortamatch för Brynäs i U16 Elit Västra och man styrde då bussen mot Västerås och ABB Arena Nord. Där fick man en bra start på matchen och trots att hemmalaget vann skottstatistiken med 11–9 i den första perioden så var det Brynäs som höll i taktpinnen efter att Melker Pålebo tagit sig upp längsmed högerkanten och skickat upp 0–1.

Laget var sedan heta i den andra perioden och när man satt utvisade för en holding så kom nästa kasse framåt. Viktor Davidson var då riktigt snabbtänkt i egen zon och när han skickade upp pucken till en ren Robin Lund så gjorde forwarden inga misstag när han satte 0–2 på Felix Vannfält i hemmamålet.

Två minuter och 20 sekunder senare, exakt, kom också 0–3 sedan Joel Holmli fintat upp så när på hela Västerås på läktaren med ett par vackra dragningar och Brynäs hade ett järngrepp om matchbilden. Detta var också allt som hände i den andra perioden och man hade en riktigt skön känsla inför avslutningen.

Där började man dock på ungefär samma sätt som i andra, med en utvisning, och efter att ha klarat av den så började man åter jobba på framåt. När Andreas Westlund då kunde sno åt sig pucken i mittzonen så fastställde han slutresultatet 0–4 efter ett vasst avslut på målvaktens bortre sida och Brynäs tog sin tredje raka seger.

Västerås IK – Brynäs IF 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)
Skott: 43–35 (11–9, 19–12, 13–14)
Utv: 6–6 (4–2, 0–2, 2–2)