U16: Tolv mål framåt när Brynäs tog fjärde raka

Trots att man startade samtliga perioder lite sämre än vanligt så gick U16 segrande från mötet med Smedjebacken med hela 12–4 efter att Rasmus Westerberg haft en riktigt bra match med två mål och tre assist.

Lördagen innebar hemmamatch för Brynäs i U16 Elit Västra och det var då toppen mot botten när jumbon Smedjebacken kom till B-hallen. Och trots en lite sämre inledning av hemmalaget så kom det första målet relativt omgående när Robin Lund hittade rätt i powerplay.

Därefter tog det cirka halva perioden innan det skulle smälla igen. Rasmus Westerberg passade då på att utöka ledningen till 2–0 och sedan rann det iväg för Brynäs del. Santeri Sulku, Arvid Sundin och Felix Söderblom blev också målskyttar innan perioden var över.

Den andra perioden gick dock inte alls lika bra för Brynäs, som släppte in två mål i powerplay inom loppet av tre minuter, och det var 5–2 på tavlan. När det sedan blev 5–3 tog Brynästränaren David Åkerblom timeout för att få spelarna att vakna.

Detta hjälpte också laget och bara 21 sekunder efter timeouten kunde Axel Eriksson skicka in 6–3, vilket gav hemmalaget luft under vingarna. När Smedjebacken utvisades för charging satt också 7–3 genom nästa back, Kid Andersson, och Brynäs tog tillbaka momentumet i matchen. Joel Holmli passade sedan också på att göra 8–3 och det var resultatet efter två perioder.

49 sekunder hann sedan passera i den tredje perioden innan Axel Eriksson blev tvåmålsskytt med en kasse i ett powerplay som följt med från den andra periodens slut, vilket betydde 9–3. Smedjebacken skulle sedan reducera ännu en gång, 9–4, men ledningen var aldrig hotad.

Även Joel Holmli och Rasmus Westerberg blev tvåmålsskyttar i matchen i och med 10–4, i boxplay, och 11–4 och till slut stängde Tim Dackell igen matchen när han gjorde 12–4 med fyra minuter kvar. Brynäs tog därmed sin fjärde raka seger i serien och är fortsatt serieledare.

Brynäs IF – Smedjebackens HC 12–4 (5–0, 3–3, 4–1)
Skott: 49–18 (15–5, 15–7, 19–6)
Utv: 8–10 (2–4, 4–6, 2–0)