U16: Skön vändning i Mora

Efter en lite sådär start på matchen kunde Brynäs vända och vinna bortamötet mot Mora på torsdagskvällen. 1–7 blev det till slut sedan gästerna skruvat upp tempot efter den sämre förstaperioden.

U16 fortsätter att gå bra i sin serie och på torsdagskvällen tog man sig till Jalas Arena för bortamatch mot åttondeplacerade Mora. Där började man matchen lite knackigt och efter lite struligt spel kunde hemmalaget göra 1–0 på Gustav Karnatz i bortakassen, detta efter tolv spelade minuter.

Brynäs hittade dock in i matchen ganska omgående och kvitteringen kom bara fyra minuter senare när Tim Dackell fick ett bra skottläge i slottet. 1–1 var just resultatet efter den första perioden efter 10–7 i skottstatistik, vilket Brynäs så klart inte var nöjda med.

Man gjorde senare en mycket bättre period i mittenakten och när Tim Hedström kunde göra 1–2 efter bara 2.22 så började laget visa vilka som faktiskt leder serien. Arvid Sundin gjorde sedan inga misstag när han fick så gott som öppen gata mot målet och 1–3 var ett faktum knappt två minuter senare.

Målen började sedan trilla in allt mer i den tredje perioden, när Brynäs skruvade upp tempot rejält. Men det dröjde hela tio minuter innan den första kassen kom, detta då Joel Holmli använde sin fart för att ta sig in i zonen och sprätta upp 1–4. Santeri Sulku kunde utöka till 1–5 fyra minuter senare och när Mora efter det började dra på sig utvisningar så skulle det smälla fler gånger.

I just powerplay kom 1–6 från Linus Lindblom och nästa gång en rödklädd satt i utvisningsbåset passade Joel Holmli på att bli tvåmålsskytt när han ännu en gång enkelt tog sig in i den offensiva zonen och satte pucken i mål.

Holmlis andra kasse, som betydde 1–7, blev också det sista målet i matchen och Brynäs gick segrande ur striden efter en bra utdelning i den tredje perioden.

Mora IK – Brynäs IF 1–7 (1–1, 0–2, 0–4)
Skott: 28–26 (10–7, 10–10, 8–9)
Utv: 10–34 (2–2, 2–8, 6–24)