J20: Skön upphämtning gav två poäng

Trots att man alltid verkade hamna i underläge i höstsäsongens sista match mot Timrå så tog sig Brynäs tillbaka och vann till slut på straffar, 3–2, efter ett avgörande från Simon Appelquist.

Lördagen innebar matchdag i SuperElit Norra och i Gavlerinken tog Brynäs emot Timrå i den tredje och sista matchen lagen emellan. Precis som i förra veckans möte så var det gästerna som var vassast i inledningen och efter 8.47 hittade man nätet bakom Tobias Forsgren, trots att Brynäs haft ett par riktigt fina lägen framåt.

Men man skulle dock komma igen även i denna match. När man fick spela powerplay sent i perioden så hittade pucken in framför kassen och där stod Isac Sjöman och kunde lyfta in 1–1 på Linus Marco i bortakassen. Äntligen, kändes det då som med tanke på hur många lägen man faktiskt hade skapat i den första perioden.

Det verkade dock gå ned sig lite i den andra perioden och ganska omgående kunde Timrå ta tillbaka ledningennär även de fick spela powerplay. Några minuter senare tvingades Brynäs till en timeout och man försökte styra upp spelet mer och mer efter det.

Dock skulle det dröja tills det endast återstod ett par minuter av matchen innan det skulle tända till igen. Då fick Abbe Broberg äntligen sätta pucken i nät efter de chanser han själv skapat och det var 2–2 i Gavlerinken.

Matchen gick sedan genom en mållös förlängning, trots att Brynäs spelade fyra-mot-tre i hela två minuter, och straffar fick avgöra tillställningen. Där var hemmalaget bäst för dagen och efter att Simon Appelquist och Pontus Andersson gjort mål samtidigt som Tobias Forsgren räddat alla straffar han fick mot sig så tog man med sig två poäng från mötet.

Brynäs IF – Timrå IK 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
Skott: 37–24 (17–8, 9–6, 7–8, 3–2, 1–0)
Utv: 6–12 (0–4, 2–6, 4–0, 0–2, 0–0)