J20: Utvisningarna fällde Brynäs i Örebro

Med en redan tunn trupp till att börja med fick J20 det inte lätt borta mot Örebro i den första kvartsfinalen. Efter att två spelare fått kliva av med skador och en fått ett matchstraff så rann matchen iväg till 6–2.

Det var tufft redan inför den första kvartsfinalen mot Örebro. Med skador i A-laget så var det spelare som kallats upp dit, vilket betydde att J20 tappade spelare i en redan tunn trupp. Men i bortamatchen i Behrn Arena lyckades man ändå hålla emot ett massivt hemmatryck och när den första perioden höll på att rinna ut så chockade backen Niklas Lindberg publiken med att göra 0–1 på Isak Mantler.

Denna ledning lyckades man också hålla intakt rätt länge, men mitt i den andra perioden kunde man inte försvara sig längre och 1–1 kom genom Anton Johansson. Därefter spårade matchen ut en aning och Örebro fick utvisning efter utvisning med sig från domaren. I fem-mot-tre gjorde hemmalaget 2–1 och när det sedan var fem-mot-fyra kom 3–1 som ett brev på posten.

Brynäs blev därmed allt mer irriterade, speciellt när man fick matchstraff efter att ha reagerat på en huvudtackling, och stämningen var inte särskilt bra i båset. Men trots det så ryckte man upp sig i den tredje perioden och, lite turligt, kunde Linus Udd-Hellgren reducera till 3–2.

Men Brynäs hade inte turen med sig i matchen. Precis efter att man varit nära en kvittering kunde Örebro vända och det var 4–2 efter 13 minuters spel. Örebro gick sedan på offensiven och satte 5–2 bara några minuter senare och när Brynäs plockade målvakten så kom också 6–2, som blev slutresultatet.

Den andra matchen i serien spelas på fredag i Gavlerinken.

Örebro HK – Brynäs IF 6–2 (0–1, 3–0, 3–1)
Skott: 37–25 (16–7, 11–7, 10–11)
Utv: 14–33 (0–2, 12–31, 2–0)