J20: Serieseger i Top 10 efter en poäng mot Djurgården

J20 säkrade seriesegern efter en poäng borta mot Djurgården på Hovet. 2–1 vann hemmalaget till slut med efter ett avgörande i sudden death, men Brynäs tar alltså hem serien efter bättre målskillnad än tvåan Växjö.

Det var högintressant i Top 10:s sista omgång på söndagen. De flesta lagen började spela 12.00, men Djurgården och Brynäs startade en timme senare. Därmed kunde Brynäs, som haft serieledningen ett tag, hålla koll på de andra lagen för att se vad som krävdes för att vinna.

Men i den första perioden visste man inte så mycket om de andra matcherna och man fokuserade därmed på att spela så bra som möjligt i inledningen. Detta gjorde man också och Albin Kedbrant kunde ge laget ledningen med 0–1 efter att ha knackat in pucken i powerplay.

Sedan kom dock den där andra perioden, som Brynäs ju har problem med. Där tog Djurgården över och kvitteringen kom efter sju minuters spel, från William Wiå. Lagen spelade därefter lite fram och tillbaka och 1–1 stod sig långt in i matchen.

När de övriga matcherna så var färdigspelade så visade det sig att det bara var en poäng som behövdes för att säkra seriesegern, och man fokuserade extra mycket på defensiven i den tredje perioden. Målchanserna kom de också, men den där poängen var viktig i slutminuterna.

Den lyckades man också få med sig och efter 60 spelade minuter var det klart att man vunnit Top 10 före Växjö. Men man skulle ju spela om den där extrapoängen i matchen också och fem minuters sudden death drog igång. Där var lagen ungefär lika när det gällde lägen, men det var Djurgården som tog med sig segern från mötet när man avgjorde efter 3.43.

Brynäs har därmed vunnit både SuperElit Norra och Top 10 och nu väntar åttondelsspel veckan som kommer. Det är telefonmöte i morgon, måndag, och då väljs motståndarna.

Djurgårdens IF – Brynäs IF 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
Skott: 37–27 (17–9, 10–9, 8–6, 2–3)
Utv: 10–10 (6–4, 0–4, 4–2, 0–0)