J20: Seger i avgörande åttondelen

J20 är vidare till kvartsfinal efter att ha slagit Södertälje med 2–1 i matcher. Avgörandet kom på lördagen, när Adam Boqvist avgjorde med sitt 3–2 mål sent i den tredje perioden. Det är ännu inte klart vilka Brynäs kommer få möta i kvartsfinalerna.

Gavlerinken bjöd på den tredje matchen i åttondelsspelet på lördagsförmiddagen och det syntes på både Brynäs och Södertälje att det var en match som betydde mycket. Lagen kände lite lätt på varandra inledningsvis och det blev inte riktigt samma fart som i de tidigare två matcherna.

– Vi spelar bra idag, men det är en tuffare match idag än igår, säger Adam Boqvist.

– Det kändes lite som att bägge lagen var lite avvaktande och så blir det ju när det är en avgörande match.

Men detta till trots så öppnade hemmalaget starkt, precis som på fredagskvällen. Efter ett misstag i kommunikationen hos Södertälje så kunde Adam Hirsch sno åt sig pucken och sätta 1–0 med en snygg backhand.

Gästerna söderifrån jobbade sig dock in i matchen och det var kvitterat till 1–1 mitt i den första perioden efter en studsande puck som gick in bakom Samuel Ersson. Men trots att Södertälje låg på hårt en bra stund så släppte målvakten inte fler puckar emot sig.

Det var sedan istället Brynäs som tog över kommandot i den andra perioden och efter att man hade spelat tolv minuter så kunde backtalangen Adam Boqvist skrinna fram och göra 2–1 till hemmalaget. Det var dock en skör ledning och det hann inte alls gå lång tid av den tredje perioden innan kvitteringen kom.

Därför blev det en väldigt nervös tredjeperiod och lagen var lite avvaktande mot varandra. Men Brynäs hade en stor fördel i matchen: man hade avlastning i form av J18-spelare och man hade med sig 2–1-målskytten Adam Boqvist.

Efter en fantastisk passning från Linus Udd-Hellgren kunde nämligen Boqvist sticka emellan försvararna och med ett distinkt skott satte han 3–2 när det var fyra minuter kvar att spela.

– Jag ska ju vara en bärande spelare när jag kommer ner och spelar så här och det känns bra att få vara det, säger Boqvist.

– Jag såg att det fanns en lucka i mitten där så när jag får en så bra passning så är det bara att gå fram och sätta pucken i gubbhörnet.

Södertälje tvingades till en timeout kort därefter och med en utplockad målvakt kämpade man för att få in en kvittering. Men någon sådan skulle det inte bli. Brynäs försvarade sig bra och trots ett skott i ribban så kunde man hålla ifrån ända in i slutet. Laget vann därmed matchen med 3–2 och matchserien med 2–1 och man inväntar nu övriga resultat för att få fram sin kvartsfinalsmotståndare.

– Det är starkt av oss att vi tar de här två matcherna, för det såg ju inte så ljust ut när det blev 6–2 på