J20: Örebro slog ut Brynäs i kvartsfinalen

J20 är dessvärre utslaget ur JSM efter 0–2 i matcher mot Örebro. Fredagens hemmamatch blev den sista för säsongen när man förlorade med 3–8 i Gavlerinken.

De tunga avbräcken som gått från A-lag ner till J18 i Brynäs den senaste tiden slog hårt mot J20, som tvingades klara sig utan spelare som Adam Boqvist, Marcus Westfält, Samuel Asklöf och Alexander Bjurström i kvartsfinalsspelet mot Örebro. I onsdagens bortamatch hade man dessutom Oliver Nordberg och Samuel Solem borta och där blev det en tung förlust med 6–2 efter att man tappat matchen helt till följd av utvisningar.

Solem och Nordberg var förvisso tillbaka när returen gick i Gavlerinken, men det verkade inte hjälpa. Örebro, som fortsatte med sitt fysiska spel som ligger lite över gränsen, tog ledningen genom Anton Johansson, som ju tacklade Adam Hirsch i huvudet under onsdagens match.

Brynäs kom dock tillbaka omgående och när man fick spela fem-mot-tre kunde Oliver Nordberg kvittera till 1–1. Men Brynäs hade inte turen på sin sida i matchen. Örebro tog över och till synes enkelt kunde man göra 1–2 innan periodpausen.

Detta fortsatte sedan också i mellanakten. Bortalaget drog ifrån till 1–6 och Brynäs såg chanslösa ut på isen. Oliver Nordberg reducerade till 2–6 när hemmalaget fick spela powerplay, men inte långt därefter så åkte Brynäs på matchstraff och Örebro kunde utöka sin ledning till 2–7 innan den andra perioden var över.

Det var därmed tungt i Brynäsbåset inför den tredje perioden, men man hade ändå ett go i laget och när Örebro drog på sig två utvisningar på kort tid så kunde unge backen Victor Söderström sätta dit 3–7 innan den första utvisningen hade runnit ut.

Brynäs chansade då och plockade ut Samuel Ersson i båset under den kvarvarande utvisningen, men när bortalaget då rensade ut pucken så gick den raka vägen in i målet och det var 3–8 på tavlan. Detta blev också slutresultatet i matchen och Brynäs är tyvärr utslagna efter 0–2 i matcher.

Brynäs IF – Örebro HK 3–8 (1–2, 1–5, 1–1)
Skott: 32–31 (11–8, 13–12, 8–11)
Utv: 31–16 (0–6, 31–6, 0–4)