J20: Kvitterat i matchserien

Med kniven mot strupen vann J20 övertygande hemma mot Södertälje på fredagskvällen. 4–2 blev det till slut efter en drömstart på matchen och en kämparinsats från hela laget i slutet. Matchserien avgörs nu med match på lördagsförmiddagen.

Vinna eller försvinna var förutsättningarna för J20 i Gavlerinken på fredagskvällen. När man då flyttade upp Sebastian Sundlöv, Oscar Birgersson, Gabriel Deutsch och Abbe Broberg från J18 samtidigt som man fick tillbaka Adam Boqvist från A-laget så fick laget helt ny energi jämfört med onsdagens match.

J18-spelarna var så klart stärkta från sin seger mot Färjestad på torsdagen, samtidigt som backtalangen Adam Boqvist inte fått mycket speltid i SHL på senaste tiden. Detta gav ett taggat gäng som var sugna på revansch efter onsdagens nederlag.

Just Adam Boqvist var inte sen att presentera sig för de 186 åskådarna i Gavlerinken. Redan i matchens första minut drog han till med en kanon och Brynäs tog ledningen med 1–0 efter bara 26 sekunder. Det hann sedan inte passera mer än tre minuter innan nästa smäll skulle komma för gästerna. När klockan stod på 3.41 styrde Pontus Andersson in Adam Boqvists skott till 2–0 och hemmalaget hade fått en drömöppning på matchen.

Det var dock Södertälje som hade det mesta av spelet i matchen. Man låg hårt på målvakten Samuel Ersson och pepprade honom med skott. Detta renderade i ett mål i den första perioden, och det blev ovisst inför mittenakten – där Brynäs ju brukar ha problem.

Och vissa problem hade man också i den andra perioden, men man gick segrande ur den med 1–0 efter att Oliver Nordberg distinkt satt pucken i krysset fram till 3–1 i powerplay. I den tredje perioden blev det sedan väldigt mycket sarg ut från Brynäshåll, samtidigt som gästerna frenetiskt försökte få in en puck i mål.

Det fick man också till slut. Med strax över fem minuter kvar att spela så kom reduceringen till 3–2 och det var nervöst så det bara tjöt om det i Gavlerinken Arena. Men Brynäs löste det ändå till slut. Efter att lagkapten Adam Hirsch drivit hårt mot kassen så kunde Oscar Birgersson knacka in 4–2 – och Brynäs kunde andas ut.

Södertälje tvingades sedan att plocka ut sin målvakt i båset, men utan lycka. Brynäs försvarade sig utomordentligt och kunde hålla ifrån och vinna med 4–2. Matchserien är därmed kvitterad och det blir en avgörande match i Gavlerinken på lördagen. 11.00 startar den matchen.

Brynäs IF – Södertälje SK 4–2 (2–1, 1–0, 1–1)
Skott: 14–30 (5–12, 9–9, 5–9)
Utv: 4–6 (0–2, 2–2, 2–2)