J18: Vinst mot serieledande Linköping

J18 tog en stark hemmaseger mot serieledande Linköping på lördagen. 5–2 blev det till slut efter att Gabriel Deutsch gjort det sista målet i öppen kasse.

Vi är i sluttampen av J18 Allsvenskan Södra och vid lunch på lördagen möttes Brynäs och Linköping i Gavlerinkens B-hall. Det började dock inte så jättebra för hemmalaget, då man släppte in matchens första mål efter 4.36. Men man kom snabbt tillbaka och Oskar Kvist kunde kvittera till 1–1 bara några minuter senare, vilket också var resultatet efter den första perioden.

Brynäs växlade sedan upp rejält i mittenakten. Två minuter in på perioden kunde Sebastian Sundlöv sätta 2–1 efter en vass passning från Gabriel Deutsch och man var i förarsätet för första gången. Därefter gick det snabbt och lätt för hemmalaget och 3–1 kom som en smäck när Victor Barrögård träffade nätmaskorna efter 7.42.

Men tabellettan Linköping gav aldrig upp i mötet. Den tredje perioden hann bara bli tre minuter gammal innan Linköping reducerade till 3–2 och det blev riktigt nervöst för hemmasupportrarna. Brynäs med Albin Mörck i kassen lyckades dock stå emot den press som Linköping kom med och när det återstod mindre än tre minuter kändes det som att man hade saken under kontroll.

Just då slarvade också Linköping i egen zon och Gabriel Deutsch kunde snabbt sno åt sig pucken, varpå han skickade över den till Emil Lindgren – som satte 4–2 på Matteus Ward. Gästerna tog då snabbt timeout, men trots en utplockad målvakt så lyckades man inte få hål på Albin Mörck i hemmakassen.

Brynäs, genom Gabriel Deutsch, passade istället på att sätta en puck i tom kasse och man gick segrande från matchen med 5–2. Nu väntar seriens sista match på söndagen, då man tar emot Örebro i A-hallen.

Brynäs IF – Linköping HC 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)
Skott: 28–35 (7–15, 11–10, 10–10)
Utv: 2–2 (0–0, 2–2, 0–0)