J18: Färjestad kvitterade i Gavlerinken

Det blir en tredje avgörande match mellan Brynäs och Färjestad i åttondelsfinalerna. Värmlänningarna vann lördagens match med 4–0 efter att Brynäs haft det svårt offensivt.

J18 hade det tufft i den andra åttondelen mot Färjestad på lördagseftermiddagen. Det var förvisso en mållös förstaperiod mellan lagen, som såg ut att känna på varandra inledningsvis, men sedan gick allting som i en uppförsbacke för hemmalaget.

Färjestad tog nämligen ledningen omgående när den andra perioden drog igång. Endast 23 sekunder hann passera innan det blev 0–1 och de svartklädda fick jobba sig tillbaka direkt. Man lyckades dock aldrig få igång sitt eget spel och även den andra perioden gick mållös från Brynäs sida.

Att just skotten inte ville sitta blev tydligt under avslutningen. Trots alla skott man avlossade så var det få som nådde fram, och de som gjorde det kunde målvakten plocka till synes enkelt. Det blev sedan också en mardrömsavslutning för Brynäs, som släppte in tre mål under matchens sista tio minuter.

0–4 stod det därmed på resultattavlan när matchen var färdigspelad och lagen får göra upp i en tredje avgörande match på söndagen. 14.00 släpps pucken då.

Brynäs IF – Färjestad BK 0–4 (0–0, 0–1, 0–3)
Skott: 26–32 (5–12, 10–13, 11–7)
Utv: 6–8 (2–0, 2–6, 2–2)