U16: Tvåsiffrigt hemma mot BIK Karlskoga

Det blev en kortlivad spänning när Brynäs tog emot BIK Karlskoga i Gavlerinken på lördagen. Trots tidig ledning från bortalaget så kunde Brynäs snabbt komma ikapp och sedan vända utan större problem. Det blev till slut 10–3 efter bland annat två mål av nyförvärvet från Mora, Tim Alverhag, och ett boxplaymål signerat Alexander Ljungkrantz.

Efter uppehållet för jul- och nyårshelgerna var det åter dags för match i U16 Elit Västra och lördagen bjöd där på möte mellan Brynäs och gästande BIK Karlskoga i Gavlerinken. Där var det dock gästerna som startade bäst och kanske också chockade de 212 åskådarna en aning när man gjorde 0–1 efter bara 50 sekunders spel. Men hemmalaget lät sig inte påverkas särskilt mycket av det och man var snabbt tillbaka på banan igen när Alexander Ljungkrantz kvitterade till 1–1 knappa minuten senare.

Därefter tog Brynäs också över matchen till stor del och när laget fick sitt andra powerplay för matchen kunde Calle Westerlund skicka in ledningspucken till 2–1. Efter det verkade det gå av bara farten för hemmalaget och Tim Alverhag, som är inplockad från Mora, passade på att göra sitt första mål i Brynäströjan till 3–1 kort därefter. Anton Casselstål utökade sedan till 4–1 och det var även resultatet efter den första perioden.

Sedan följde en jämnare period, både mål- och skottmässigt, i mittenakten och den slutade 3–2 efter ett andra mål från Alverhag samt ett vardera av Melvin Yng och Emil Olsson. Brynäs hade alltså 7–3 inför de avslutande 20 minuterna och det var ingen större oro i hemmalaget.

Den tredje perioden tog man också över helt och hållet när man sköljde över bortalaget med hela 22–2 i skottstatistiken. Ett par puckar till letade sig också förbi målvakten när Oliver Åkelid och Adam Dahlström utökade till 8–3 och 9–3 mitt i perioden och slutresultatet 10–3 fastställdes till slut när Alexander Ljungkrantz nätade i ett numerärt underläge med mindre än tre minuter kvar.

Brynäs tog därmed med sig de tre poängen från mötet och har en riktigt bra känsla inför söndagens seriefinal mot Färjestad, som på lördagen besegrade Forshaga med 9–3.

Brynäs IF – BIK Karlskoga 10–3 (4–1, 3–2, 3–0)
Skott: 52–21 (18–8, 12–11, 22–2)
Utv: 14–10 (4–4, 8–0, 2–6)